Cane Rum Society – karibisk middag och romdrinkar

Dela inlägget:

I fredags drömde vi oss bort till Västindien med karibisk mat och dryck på nya restaurangen Cane Rum Society i Hagastaden. Här finns över 1500 olika sorters rom som även fungerar som dekoration – vid baren, som en del av väggarna och även i takbelysningen. Jag var där förra veckan, i deras provningsrum på en romprovning med Zacapa och efter det blev jag så sugen att prova lite av maten här som går i karibiskt tema att jag tog med min fru hit för en fredagsdate!

Rum Punch med hemligt recept

Vi startade i baren med en Rum Punch som smakade exakt som de vi drack på vår bröllopsresa – som var på en stor segelbåt i Västindien! Receptet här på var Cane Rum Society var hemligt men det var helt klart rom i och massa frukt, med riven muskot på toppen. Riktigt god! Bredvid oss i baren var det fullt med romnördar som drack och smakade årgångsrom som jag och mina whiskyvänner dricker whisky.

Cane Rum Society romdrinkar

Maten på Cane Rum Society

Vi fortsatte in i matsalsdelen av Cane Rum Society och kollade in menyn. Massor av gott – som hämtat från en lite mer ambitiös restaurang i Västindien! Vi bad som vanligt servitrisen om råd och tog några av de rätter som hon rekommenderade – och till maten fortsatte vi med romdrinkar!

Cane Rum Society drinkar
Pina Colada och Spiced Negroni
Cane Rum Society matsal

Till förrätt delade vid på Coconut Gulf Shrimps, Grilled Octopus och Pan Fried Scallops. Ah så gott! Riktigt frasiga räkor med en kryddig majonäs, het bläckfisk och fina kammusslor. Vilken start!

Cane Rum Society shrimp

Till varmrätt tog vi Lamb Shank och Grilled Tuna with Coconut Quinoa. Lammet var inte så elegant, men jäklar så gott. Så mört kött som verkligen ramlade från benet, på en rädd av vildris och en het chilisås. Tonfisken var snäppet vassare, perfekt grillad med en lagom het salsa och quinoan kokad i kokosmjölk till var galet bra!

Cane Rum Society lamb
Cane Rum Society tuna

Desserter på Cane Rum Society

Även desserterna på Cane Rum Society gick såklart i karibisk stil. Vi delade på en ”Rum flamed Pineapple, Coconut Mousse, Passionfruit Froth, Coconut candy marshmallows & Pistachio Merengue” och en ”Pink Grapefruit Glazed Rosemary Cheesecake, Red Fruit & Port Sorbet, Spicy Peppercorn Jelly with Fruit Compote & Tonka Bean Tuille”. Riktigt läckra desserter som var en perfekt avrundning på denna karibiska middagsupplevelse!

Cane Rum Society desserts
Cane Rum Society desserts
Rum flamed Pineapple
Cane Rum Society desserts
Pink Grapefruit Glazed Rosemary Cheesecake

Ja, nästan i alla fall. Jag var sugen på att sitta kvar en stund till och njuta av atmosfären, så jag tog in en ”Zoombie” – en stor Rum Punch med sju sorters rom som kommer in i detta roliga glas. Rum Punch-cirkeln var med denna cocktail sluten och vi gick mätta och nöjda hemåt i den ljumma höstkvällen!

Cane Rum Society Zoombie
Är man ett lite större sällskap kan man boka bord i ett ”Rum Booth”

Riktigt god mat, härliga cocktails och skön stämmnig. Med karibiska toner från en DJ som lirade hela kvällen var detta nästan som att befinna sig i Västindien! Hit kan jag verkligen rekommendera ett besök! 

Läs mer om Cane Rum Society:

Romprovning på Cane Rum Society

Romprovning på Cane Rum Society - jag testar 5 sorters Rom Zacapa

Cane Rum Society
Adress: Ninni Kronbergs Gata 1, Hagastaden
Webb: canerumsociety.com

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...