Middagskasse från Kasai – genväg till en japansk middag hemma!

Restaurang Kasai är Japansk dinnerclub på Linnegatan, med både god japansk mat och härlig stämning. Nu har de även startat med japanska middagskassar för avhämtning, där nästan allt är klart för att du snabbt ska kunna servera en japansk middag hemma! Jag älskar Japansk mat – så när jag fick chansen att testa denna japanska middagskasse tackade jag såklart ja.

Middagskasse från Kasai

Upphämtning av middagskassen sker tors – lör mellan 17.00 – 18.30 och i kassen finns fyra rätter, som kommer i varsin papperslåda för så många personer man beställt för. Instruktioner för respektive rätt finns på Kasais hemsida och det finns även en japansk spellista för att skapa rätt stämning i köket.

4-rätters Japansk middag hemma!

Respektive rätt tar bara några minuter att värma eller lägga upp då allt är förberett i minsta detalj. Från färdiga såser och krämer till upphackade örter.

#1. Crispy rice spicy tuna

Den första rätten var crispy rice spicy tuna. Riskuddar som man stekte gyllene i olja och toppade med en spicy tuna kräm, vårlök och shizo. Superenkelt och riktigt gott, – stekt risk med toppings kan man ju variera hur mycket som helst!

#2. Japansk Taco

Andra rätten var friterrade wontonskal som fyldes med edamamepure, krispig portabello och picklad rödlök.

Middagskasse från Kasai

#3. Robata

Robata är en förkortning av robatayaki – en japansk metod för att grilla över kol. Till denna rätt fick vi varsin rejäl bit ryggbiff som var grillad och lågtempad på förhand. Efter att värmt den i ugnen 6 minuter var den perfekt rosa och den serverades med yuzukuchosmör och ingefärsdressing samt ris. Riktigt bra kött och goda såser.

Middagskasse från Kasai

#4. Chokladfondant

Chokladfondant är inte speciellt japanskt, men med tillbehör som ananassalsan och yuzusmetana blev det ändå en annan smakbild än en klassisk chokladfondant. Denna värmde vi bara i mikro 20 sekunder – sedan var den perfekt ljummen och fortfarande rinnig i mitten.

Middagskasse från Kasai

Middagskasse från Kasai. – en riktigt intressant och god japansk meny – så enkelt att fixa till hemma. Priset är 395:- per person och det finns även en helt vegetarisk middagskasse. Beställning görs i förväg på Kasais webb.

Läs mer om Japan och Japansk mat

2 kommentarer

  1. Spännande. Här i Malmö har de Kasai in the Sky med takbar och utsikt över hamnen men ännu ingen middagskasse som på de andra två. Här finns annars två VM-vinnare i sushi i form av Sushi Rebellion och Saiko. Underbara ställen.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...