Årets första weekendresa – till Ronneby!

Dela inlägget:

Årets första flygresa gick till Ronneby för en weekend med mitt whiskygäng nere i Blekinge, där en av dem numera bor. Tidigare har vi rest till honom med tåg. Mysigt, men det kräver rejält med tid. 7 timmar tar tåget från Stockholm med ett byte.

Denna gång valde vi flyget – som numera går igen när Bra Flyg börjat sina flygningar från Bromma Airport.

Bromma Airport – så smidig flygplats

Bromma Airport är verkligen en bekväm liten flygplats att resa ifrån. Smidigt att ta sig till – exemeplvis kollektivt med tvärbanan från Alvik. Jag fick lite bråttom och tog en taxi ut – den kostade bara 210;- från Östermalm. Mindre än halva priset – och halva restiden – att ta sig till Arlanda.

Väl på Bromma Airport går allt supersmidigt. Ingen kö till bagage-drop, ingen kö till säkerhetskrontrollen och en så liten flygplats att vi kunde sitta och ta en öl i baren tills 5 minuter innan boarding – innan vi passerade säkerhetskontrollen och gick till gaten.

Årets första weekendresa till Blekinge

Flygresan i sig är inget speciellt. Små propellerplan med fyra säten på varje rad. Det är ingen servering alls – men med tanke på att flyget bara tar en timme var det inget vi saknade. Man kan välja säte utan kostnad när man checkar in online så det blev såklart en fönsterplats. Älskar utsikten från flygplan!

Framme i Ronneby var det smidigt att snabbt få våra incheckade väskor och möta upp vår vän som väntade utanför flygplatsen.

En späckad helg i Blekinge

Sedan väntade en späckad helg som startade med bastu och kallbad, pizza och game night med backgammon, dart och flipper.

Nästa dag en långpromenad i strålande sol och korvlunch på stranden, innan vi lagade en fyrarättersmiddag, körde en rökig whiskyprovning och spelade poker och mixade vinylplattor långt in på småtimmarna.

Trötta, men nöjda med en riktigt kul helg var det otroligt skönt att bara ha en kvart till flygplatsen och ta samma snabba smidiga flyg tillbaka!

Och som vanligt så blev jag mer sugen på att resa efter denna korta weekendresa. Hoppas innerligt att vi nu kan släppa alla restriktioner och börja leva som vanligt igen snart!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...