Köpa fröer online – dags att planera sommarens odlingar

Dela inlägget:

Vi tillbringar stor del av sommaren på fritidshuset uppe i Dalarna och brukar odla lite grönsaker i pallkragar vi fyllt med jord. Morötter, mynta, ärtor och sallad. Förra året gjorde min fru ett ryck och byggde ut odlingarna till dubbelt så stort och det blev så mycket sallad att det räckte hela sommaren till alla våra luncher och middagar. Och mynta till härliga sommardrinkar. Lyxigt!

Nu i år tänkte vi odla lite mer kryddor som koriander och persilja och jag är sugen på att odla någon rolig chili. Så i år tänkte jag starta redan nu och köpa fröer online – enkelt, stort utbud och oftast billigare än i butik.

Köpa fröer online – dags att planera sommarens odlingar

Koriander kan man så direkt i jorden – så även med persilja. och dill. Så egentligen ingen brådska med.

Chili ska man börja odla i Januari!

Chili däremot ska man börja förkultivera inomhus redan odla i Januari sedan helst odla i växthus eller liknande, På Impecta hittade jag massor med spännande chilisorter, så här ska jag köpa både jord och små askar som man kan förkultivera fröerna i hemma – samt 3-4 olika chilifröer. Sen måste jag bara lösa en solig vindstilla plats eller litet växthus för chilin på landet uppe i Dalarna!

Köpa fröer online

Vilken chili är godast?

Styrkan på chili mäts i scoville – ju högre siffra testo starkare. Jag gillar hetta, men inte för mycket, så jag kommer nog beställa Jalapeño (10.000 scoville), Padrons – de luriga chilifrukterna där en av 20 blir riktigt stark – perfekt att grilla. Chilipeppar ’Hungarian Yellow Wax Hot” som ger mycket frukt och inte är så stark samt den milda Chilipeppar ’Lombardo’.

Hur odlar man chili?

Att odla chili kräver klart mer än att peta ner lite frön i jorden. Fröna ska förkultiveras varmt, planteras om och gallras innan man till slut kan plantera ut dem. Här finns en detaljerad guide som jag har bokmärkt!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...