Mat du måste testa i Japan

Dela inlägget:

Att åka till Japan var för mig mycket en matresa. Jag älskar japansk mat och såg verkligen fram mot att prova den i Japan för att se hur nära de japanska restaurangerna i Sverige ligger. Nedan får ni fyra exempel på mat ni måste testa när ni kommer till Japan!

1. Löpande-band-sushi

Finns det någon mer klassisk japansk rätt än ”löpande-band-sushin”? Till och med på en tågstation kan man hitta riktigt bra sushi i Japan. Jag åt det bland annat på Kyotos tågstation där det var hela sju kockar som hela tiden fyllde på med superfin sushi. Konceptet är att man tar en tallrik i taget tills man är mätt och så betalar man efteråt.

2. Tempura

När jag åt avsmakningsmeny i Kyoto var Tempurarätten den godaste, så när jag nästa dags cyklade runt och sightseeade och blev hungrig så googlade jag bara ”best tempura in Kyoto”, fick upp ett ställe på tripadvisor med väldigt bra omdömen, kollade var det låg på Google Maps och av en slump låg det bara 1 km bort, på vägen till mitt nästa stopp. Perfekt! Här satt man runt kocken som friterade en bit i taget till samtliga i sällskapet, sedan nästa bit osv.

3. Biff

Många åker till Japan för att äta Kobe-biff men det kan vara väldigt dyrt. Jag hittade tips om Steak House Satou som kom upp på många matbloggar när jag gjorde min research – superbra kött men överkomliga priser och det var fantastiskt. Försökte förstå exakt vad det var jag åt, men menyn var helt på japanska och ingen talade engelska. Enkelt serverat med fokus på köttet! Fortfarande än idag tänker jag på denna köttbit när vänner frågar var jag ätit det godaste köttet.

4. Ät ramen på ett hål i väggen

Nudelrätten ramen kan man beställa i stort sett var som helst, den är god även på det minsta hål i väggen hade jag läst – och det stämde! Jag åt min ramen på Ramen Ippudo där de tar Ramen på stort allvar och självklart frågar hur man vill ha sina nudlar kokta (medium?). Ramen är även en populär rätt att äta på vägen hem från krogen.

Mer japantips!

Läs om saker att göra i Tokyo och Kyoto här!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...