Internationella Whiskydagen – 27 mars

Dela inlägget:

Idag den 27 mars är det den Internationella Whiskydagen. Dagen lanserades 2009 på Whiskey Day Festival i norra Nederländerna och är idag firad av whiskyälskare världen över. Inte för att whiskyälskare egentligen behöver en till anledning att ta en ”dram” – men kul med en egen dag såklart för alla oss som älskar denna dryck!

Internationella Whiskydagen – mina tidigare reportage

Dagen till ära passar jag på att lyfta några av mina tidigare reportage om whisky. Provningar, resor till Skottland och Japan där jag besökt destillerier och så tips för er som inte kan träffa era vänner fysiskt men ändå vill prova whisky ihop!

Whiskyresor till Skottland

Jag är med i en liten whiskyklubb med vänner och vi har gjort flera resor till Skottland. Den senaste gjorde jag ett reportage om på bloggen – den gick till Isle Of Skye – läs mer om den här!

Internationella Whiskydagen
Coral Beach på Isle of Skye

På Isle of Skye var en av höjdpunkterna ett besök på Talisker Distillery. Läs mer om det här.

Internationella Whiskydagen
Talisker Distillery på Isle of Skye

Eget whiskyfat i Skottland

Vi har genom åren köpt tre egna whiskyfat i Skottland, två från Bruichladdich och ett från Glengoyne. Det första har vi redan fått hem – läs mer om det här,

Internationella Whiskydagen
Internationella Whiskydagen

Tour och whiskytasting på Suntory Yamazaki Destillery i Koyto

Det är ju dock inte bara skottarna som är duktiga på whisky. Japansk whisky är minst lika bra. Så när jag för ett par år sedan gjorde min första resa till Japan passade jag på att åka till Kyoto och besöka Suntory Yamazaki Destillery. Läs mer om det här.

Whiskyprovning i Stockhlm

Oftast har vi dock provat whisky ihop här hemma. En av våra favoritplatser att göra det på är ”gubbrummet” på Queens Head på Drottninggatan. Ett helt ok utbud av whisky, men framför allt otroligt trevlig personal. Ofta har vi gått dit spontant och bett dem sätta upp en provning åt oss, som alltid varit till belåtenhet! Läs mer om ”gubbrummet” på Queens Head här.

Internationella Whiskydagen

Doms whiskybar i Warsawa

Bland besök på whiskybarer utomlands är det en som sticker ut lite extra – Doms whiskybar i Warsawa. Här finns över 1000 olika flaskor, främst skotsk single malt men även whisky från Taiwan, Indien, Canada och Sverige. Läs mer om Doms whiskybar här.

Doms filial i Sopot

När vi åkte till badorten Sopot i Polen, en kvart från Gdansk upptäckte jag att Dom hade en whiskybar även där – Coctail bar Max. Vilken lycka! Självklart passade jag på att göra en provning – läs mer om den här .

Distansprovning av whisky

Kan man inte resa eller bor längt ifrån varandra är en distansprovning av whisky ett kul alternativ. Vi gjorde vår första distansprovning för två år sedan. Då var bara en person på distans. Läs mer om den provningen här.

Nästa vecka ska vi göra nästa distansprovning. Denna gång kommer vi alla sitta på olika platser och det blir en riktig distansprovning – men med samma whisky i glasen. Mer om det såklart på bloggen inom kort!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...