fbpx
Matochresebloggen
Whiskybar Sopot
Okategoriserad Polen Sopot Whisky

Sopots bästa whiskybar – Coctail bar Max

När vi var i Warszawa i våras hittade vi en fantastisk Whiskybar där med över 1000 olika flaskor – Doms whisky – inrymt i Cocktail Bar Max. Där hade vi en riktigt bra provning ledd av en ung kille som var den mest whiskykunniga person jag träffat – en sån där person som både är trevlig, har fotografisk minne, bra smaklökar och dessutom är ödmjuk! Dom Whisky har en ännu större whiskybar norr om Sopot, men även i Sopot har de en filial.

Sopots bästa whiskybar – Coctail bar Max

Nu i Sopot såg jag av en slump att Coctail bar Max även finns i Sopot och jag lyckades styra upp en riktigt bra tasting här. Här finns 350 olika sorters whisky och en nästan lika kunnig bartender som i Warszawa. Jag berättade lite om vilken typ av whisky jag gillar och så valde han ut flaskor för en provning med 6 olika sorter à 1 cl (ja, det var beställningen, men det känns som han var generösare än så!).

Whiskybar Sopot

Så mycket gott, men bäst denna tasting var en specialbuteljering av min favoritwhisky Springbank, en Talisker Tripple Wood som var riktigt bra och en Kilchoman Sanaig som var supergod. Även här ligger priserna långt under motsvarande whisky på en svensk whiskybar.

Bartendern tyckte jag skulle ta mig vidare längs med kusten upp där det finns en ännu större filial – Dom Whisky.

Polens största whiskybar – Dom Whisky

Bara en timme med bil norr om Gdansk ligger Dom Whiskys största whiskybar, med över 5.000 olika flaskor. Nu hann jag inte med att åka upp hit denna resa men det vore en perfekt weekendresa för vår whiskyklubb – på bara några timmar skulle vi vara här!

Hit måste vi bara åka! Har någon av er läsare möjligen varit på plats? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Oscar Andrén
  24 augusti, 2017 at 13:57

  Härliga bilder på Whisky. Polen är i många avseenden helt klart underskattat som resmål.

  • Reply
   christianmuda
   24 augusti, 2017 at 14:42

   Tack Oscar – ja, håller med. Var positivt överraskad både i Warszawa, Gdansk och Sopot. Har nog hänt mycket inte minst på restaurangfronten de senaste åren!

Lämna gärna en kommentar