Whiskybar i Warszawa – Doms whiskybar

Jag har inte skrivit så mycket om mitt intresse för whisky i bloggen tidigare men vi är ett gäng som ses ett par gånger per år och arrangerar whiskyprovningar. För 10 år sedan sågs vi oftare, minst en gång i månaden och hade provningar och vi reste till olika delar av Skottland nästan varje år. I år fick vi inte till en gemensam resa men en kompis i gänget hängde på till Warszawa och då whisky är ett av våra gemensamma intressen var ”Whiskybar Warszawa” bland det första jag googlade på när vi bokat resan. Och bilderna jag såg var över förväntan, av dem att döma låg det en riktigt bra whiskybar just i Warszawa – Doms.

Whiskybar Warszawa – Doms whiskybar

Att gå in på Doms whiskybar i Warszawa är himmelriket för en whiskynörd. Över 1000 olika flaskor, främst skotsk single malt men även whisky från Taiwan, Indien, Canada och Sverige. Till vår hjälp att välja fanns Maciej – en ung men otroligt kunnig whiskyambassadör. På våra resor till Skottland har vi besökt många destillerier och haft whiskyprovningar med väldigt kunniga personer. Men Maciej imponerade ändå på oss, trots sin unga ålder kunde han svara på alla frågor vi hade och var expert på att uttala gaeliska whiskynamn.
Whiskybar Warszawa Whiskybar Warszawa Whiskybar WarszawaWhiskybar Warszawa   Whiskybar Warszawa
Ihop med Macijec resonerade vi oss fram till sex sorters whisky vi inte provat tidigare, inom vår budget som var 1500:- för två personer. Vill man komma billigare undran kan man såklart bara ta in en dram, de billigaste kostade 50 SEK för 50 ml och man kan även dra på mer – den dyraste whiskyn var en Glendronach från 1968 för 5000:- per dram. Bäst av de vi testade var en 19-årig Port Askaig – mums!
 Whiskybar Warszawa
Gillar ni whisky så är nästa detta i sig en anledning att åka till Warszawa. Är det istället coctails som är er grej, läs om Warszawas bästa coctailbarer i detta inlägg!
Dom Whisky delar adress med Coctail Bar Max. Adress; ul. Droga Rybacka 60, och detta är deras gemensamma webb!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...

Restaurang OK OK – ny restaurang på Gärdet

I höstas öppnade en ny restaurang på Gärdet - Restaurang OK OK - som jag hörde talas om...

Glamping på Mauritius – Otentic Eco Tent Experience

Mauritius har massor med fantastiska lyxhotell - men det finns även billigare varianter som glamping på Mauritius. Vi...