Whiskyprovning i det hemliga gubbrummet på The Queens head

Dela inlägget:

Många städer har hemliga klubbar, speak easy barer osv, dit man bara får access om man kan en viss kod, ett lösenord eller står på gästlistan. Vi hittade två när vi var i Warszawa och även i Tallinn hittade vi en speak easy bar få turister hört talas om. Jag älskar att hitta dessa ”hemliga barer” och nu har jag även hittat en i Stockholm! Det är ett rum i en bar som det visserligen bara är att gå in i, men som få känner till. Kolla in”gubbrummet” på The Queens head.

Det hemliga gubbrummet i Stockholm – The Queens head

The Queens head ligger högst upp på Drottninggatan i Stockholm och när man kommer in ser det ut som en vanlig pub, med ett bra utbud av öl på fat.

The Queens head Stockholm

Men går man längst in i lokalen och gör en u-sväng in bakom baren finns det ett rum som inte så många upptäcker – Gubbrummet.

Whiskyprovning på The Queens head Stockholm

Jag har några vänner som delar mitt whiskyintresse och ofta när vi ses styr vi upp en liten egen whiskyprovning, där vi köper in små skvättar av riktigt bra sorter och provar. Häromdagen var två av oss ute på en After Work och då det var en ruggig och kall dag var det perfekt att ses i Gubbrummet.

Här frågade vi bartendern om han kunde plocka ihop en liten provning åt oss och det ville han gärna. Han fick fria händer att välja ut 5 sorter och hälla upp 2 cl av varje åt oss att dela på. Vi satte ett tak på att det fick kosta max 800:-, så det inte drog iväg för mycket. Vi gillar bra whisky, men känner att rariteterna som kostar över 100 per cl på krogen inte riktigt är värda sitt pris, det finns gott om bra whisky klart billigare.

Efter en stund kom bartendern in med fem glas, med lappar vilka det på undersidan fanns facit på vilka sorter det var.

The Queens head Stockholm The Queens head Stockholm

Riktigt bra provning med 5 intressanta och riktigt goda sorter, men vi lyckades inte pricka in en enda whisky rätt. Bäst denna kväll var Laproaig Lore och en 17-årig Highland Park.

The Queens head Stockholm

Facit på provningen!

Den trevlige bartendern hade alltså efter eget huvud valt ut dessa fem sorter och när vi var klara med provningen kom han in med flaskorna som vi whiskynördar gillar att studera noga…

The Queens head StockholmThe Queens head Stockholm

Barmat på The Queens head

Efter denna härliga provning var vi hungriga och vi tyckte det var så mysigt i gubbrummet att vi beställde in lite smårätter här istället för att gå vidare till en annan restaurang.

Klart lyckat drag, krispiga sötpotatipommes, krispiga kycklingvingar och goda baconinlindade dadlar. För även om jag älskar att upptäcka nya ambitiösa krogar med innovativa rätter uppskattar jag även enkla maträtter som dessa om de är lagade med kärlek, och det var de här!

The Queens head Stockholm

Hit kan jag verkligen rekommendera ett besök en ruggig dag när solen inte värmer nog för att sitta på en solig takterrass!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...