Spansk temamiddag – tapas, cava och mina reportage från norra Spanien!

Dela inlägget:

Spanien – ett favoritland för många Svenskar – inte minst för maten! Eller är det det alla stränderna som lockar? Vingårdarna? Den vackra naturen? För mig är det helheten! I brist på att för tillfället kunna resa till Spanien körde vi i fredags en spansk temamiddag, med spansk mat & dryck och så pratade vi såklart om våra resor till Spanien.

Spansk temamiddag med tapas och cava

Det var inte lätt att välja ut vilken spansk mat vi skulle laga till vår spanska temamiddag, för Spanien har ju så mycket god mat att välja på. Paella, tapas & pinxos – bara för att välja några av det vi gillar mest. Vi lät barnen bestämma och de älskar tapas – speciellt när de själva fick välja vilka tapas vi skulle laga till!

Min frus favoritblommor är tulpaner så när jag skulle köpa en flaska cava till fördrink tyckte jag det var lite kul med en flaska med just tulpaner på. Ja, vanligen köper jag inte vin baserat på flaskans utseende, men detta var faktiskt riktigt gott också.

Till maten en Estrella, perfekt till bland annat mini-smashed cheesburgers, parmesanchips, het spansk salami & hete räkor. För tapas kan väl vara egentligen vilka smårätter som helst? 🙂

Alla reportage från Spanien

Vi har varit massor i Spanien, från veckor på solkusten, flera resor till Barcelona och även en weekend i Madrid. De två senaste resorna har jag gjort reportage om – bägge i norra delarna kring Barcelona / Katalonien och Costa Brava.

Påsklov i Spanien

Förra påsken var vi i Spanien, i ett eget hus uppe i Bergen norr om Barcelona. Vi gjorde utflykter både uppåt Costa Brava-kusten och till Barcelona över dagen. En superhärlig minisemester som verkligen gav mersmak på att se mer av Costa Brava!

Läs mer om tips i och kring Barcelona:

Gourmetweekend i Katalonien

Året innan var jag och min bror på en riktig gourmetweekend i Katalonien. så det var inte en slump att vi åkte tillbaka hela familjen dit förra året. Vi var då på en sjukt mysig liten michelinkrog, högt uppe i bergen norr om Barcelona. Els Casals heter denna krog, som även har några hotellrum och dessutom en stor egen bondgård! Läs mer om Els Casals här.

I närheten av Els Casals ligger vineriet Abadal Winery, som levererar de mesta av vinerna till finkrogen. Dit åkte vi såklart och provade lite viner och kollade in vingården. Läs mer här.

Kul att kolla tillbaka på våra härliga resor men samtidigt lite jobbigt – nu blev suget efter att resa till Spanien ännu större!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...