Matochresebloggen
Okategoriserad Spanien temamiddag

Spansk temamiddag – tapas, cava och mina reportage från norra Spanien!

Spanien – ett favoritland för många Svenskar – inte minst för maten! Eller är det det alla stränderna som lockar? Vingårdarna? Den vackra naturen? För mig är det helheten! I brist på att för tillfället kunna resa till Spanien körde vi i fredags en spansk temamiddag, med spansk mat & dryck och så pratade vi såklart om våra resor till Spanien.

Spansk temamiddag med tapas och cava

Det var inte lätt att välja ut vilken spansk mat vi skulle laga till vår spanska temamiddag, för Spanien har ju så mycket god mat att välja på. Paella, tapas & pinxos – bara för att välja några av det vi gillar mest. Vi lät barnen bestämma och de älskar tapas – speciellt när de själva fick välja vilka tapas vi skulle laga till!

Min frus favoritblommor är tulpaner så när jag skulle köpa en flaska cava till fördrink tyckte jag det var lite kul med en flaska med just tulpaner på. Ja, vanligen köper jag inte vin baserat på flaskans utseende, men detta var faktiskt riktigt gott också.

Till maten en Estrella, perfekt till bland annat mini-smashed cheesburgers, parmesanchips, het spansk salami & hete räkor. För tapas kan väl vara egentligen vilka smårätter som helst? 🙂

Alla reportage från Spanien

Vi har varit massor i Spanien, från veckor på solkusten, flera resor till Barcelona och även en weekend i Madrid. De två senaste resorna har jag gjort reportage om – bägge i norra delarna kring Barcelona / Katalonien och Costa Brava.

Påsklov i Spanien

Förra påsken var vi i Spanien, i ett eget hus uppe i Bergen norr om Barcelona. Vi gjorde utflykter både uppåt Costa Brava-kusten och till Barcelona över dagen. En superhärlig minisemester som verkligen gav mersmak på att se mer av Costa Brava!

Läs mer om tips i och kring Barcelona:

Gourmetweekend i Katalonien

Året innan var jag och min bror på en riktig gourmetweekend i Katalonien. så det var inte en slump att vi åkte tillbaka hela familjen dit förra året. Vi var då på en sjukt mysig liten michelinkrog, högt uppe i bergen norr om Barcelona. Els Casals heter denna krog, som även har några hotellrum och dessutom en stor egen bondgård! Läs mer om Els Casals här.

I närheten av Els Casals ligger vineriet Abadal Winery, som levererar de mesta av vinerna till finkrogen. Dit åkte vi såklart och provade lite viner och kollade in vingården. Läs mer här.

Kul att kolla tillbaka på våra härliga resor men samtidigt lite jobbigt – nu blev suget efter att resa till Spanien ännu större!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar