Tour och whiskytasting på Suntory Yamazaki Destillery i Koyto

Dela inlägget:

Som den whiskyentusiast jag är har vi ofta haft med japansk whisky i våra whiskyprovningar. Den Japanska är lik den skotska whiskyn från den lilla ön Islay i Skottland och jag gillar verkligen den japanska whiskyn. Så, när jag planerade resan till Japan var ett besök på Suntory Yamazaki Destillery i Kyoto en av de saker jag bokade in först!

Suntory Yamazaki Destillery i Kyoto

Jag bokade plats till en guidad tur i förväg – numera krävs förbokning även om man bara vill besöka whiskymuseet som finns här. Boka här. Jag var lite tidig här och började med museet som bland annat har gamla Suntoryannonser som denna nedan med budskapet ”Ingen mer import”.

Sedan började turen. 30 japaner och jag så guiden talade endast japanska. Men tack vare en liten apparat fick jag en översättning av turen på perfekt engelska och förstod faktiskt mer än jag brukar göra vid våra besök vid skotska destillerier. Efter turen var det provsmakning av Suntorys standardwhisky och vatten från samma källa till.

Whiskyprovning på Suntory Yamazaki Destillery i Koyto

Jag har blivit bortskämd med riktigt bra whiskys genom vår whiskyklubbs alla provningar och dessa standardwhiskys som ingick i turen är kanske inte värt resan hit. Men – efter turen kan man gå vidare till ett provningsrum och där finns allt!

Jag beställde in Yamazaki 18 och 25 år och en single cask från 1986. Den sistnämnda var helt fantastisk och den 25-åriga som 2012 blev utsedd till världens bästa maltwhisky var också otrolig.

Gillar ni japansk whisky är ett besök här såklart givet om ni tar er till Japan!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...