fbpx
Matochresebloggen
Glenfiddich Winter Storm
Whisky Whiskyprovning

Glenfiddich Winter Storm v/s tre andra Glenfiddich

I veckan släpptes Glenfiddich Winter Storm – en flaska där whiskyn är slutlagrad på Icewein-fat. Icewein görs på druvor som får sitta kvar på vinrankorna ända tills det blir frost, sedan plockas de och har då en extra söt, koncentrerad smak. Frågan var om detta skulle kännas på whiskyn?

För att enklare kunna utvärdera whiskyn testade vi den mot tre andra Glenfiddich jag fått prover på – Glenfiddich XX, Ipa och en 15-årig.

Glenfiddich Winter Storm – provning

En person i whiskyklubben kunde inte vara med på plats, men var med på distans via FaceTime! Han hämtade prover av de whiskies vi skulle prova ett par dagar innan.

Han var klart peppad på att vara med hemifrån, denna bild messade han ett par timmar innan vi skulle börja:

Distansprovning av Whisky!

Så, klockan 18 drog vi igång provningen. Vi testade i ordning efter styrka, med den 15-åriga först och XX sist.

Vi var ganska samstämmiga i våra tankar om whiskyn och hur det smakade, generellt mycket vanilj, choklad, ekfat och torkade frukter i samtliga Glenfiddich vi provade.

I Winter Storm, som ligger klart högre i pris än övriga (2600:-) kunde man ana en ton från vinet, men tyckte mer om 15-åringen eller Glenfiddich XX som var våra favoriter bland dessa fyra.

Är du ändå sugen på att prova Glenfiddich Winter Storm kommer den att finnas bland annat i baren på hotellet At Six, som har en riktigt mysig bardel, ganska murrig så den passar bra en regnig sommardag!

Whiskyprovning på distans

Att ha med en deltagare på distans var riktigt kul, speciellt som vi smakade samma whisky samtidigt på olika håll. Vi planerar redan att göra detta igen, kanske i sommar när alla är ännu mer utspridda i landet!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar