fbpx
Matochresebloggen
Hotell Sälen

Högfjällshotellet på sommaren – med padel, utomhusgym och cykling

Vi bodde på Högfjällshotellet i vintras och gillade verkligen hotellet, så det var superkul att kolla in Högfjällshotellet på sommaren när jag nyligen tog med sonen och hans kusin upp till Sälen för att bland annat cykla!

Högfjällshotellet har som många andra hotell på skidorter nu öppet även på sommaren – när så många svenskar väljer att semestra på hemmaplan. Och Högfjällshotellet ligger perfekt till för mycket av det man vill göra i fjällen sommartid som att vandra och cykla.

Det går en fin led från Högfjället ända till Storfjällsgraven som är en populär plats att ta en fikapaus på. Vill man cykla finns bland annat leden “högfjällsturen” som är 16,5 kilometer lång och utgår från Högfjällshotellet, där man bland annat passerar den vackra Stensjön. Man kan även ta en ny cykelstig från Högfjällshotellet hela vägen ner till Lindvallen och Gustavsliften upp på fjället.

Bor man på “Högis” kan man med fördel även ta en promenad uppför den närmaste backen – så vackert här nu sommartid!

Högfjällshotellet på sommaren

Nyheter på Högfjällshotellet sommaren 2021

Vad är då nytt på själva hotellet? Jo, man har byggt en padelbana, en stor boulebana och pumptracks inne på innegården. Mot backen har man byggt ett stort utomhusgym och för cyklister finns både cykelförvaring och cykeltvätt.

Högfjällshotellet på sommaren - nyheter 2021
Högfjällshotellet på sommaren - nyheter 2021

Två restauranger öppna hela sommaren på Högis

Man har två restauranger öppna – dels “Leffes”, som serverar pizza och hamburgare. I matsalen på hotellet serveras varje kväll en två-rättersmeny som vi åt en dag, En läcker löjromstoast till förrätt och short ribs med fransk potatissallad som serverades family style. Supergott, helt i nivå med den goda maten vi åt här i vintras,

Högfjällshotellet på sommaren - restauranger
Högfjällshotellet på sommaren - restauranger
Högfjällshotellet på sommaren - restauranger

Minsvit på Högfjällshotellet

De dagar vi var här var det inte fullt på hotellet, så vi blev uppgraderade till en minisvit med bastu. Drömmen för mig som älskar att starta och sluta dagen med en bastu! Så fint och rymligt, med utsikt över Högfjället.

Minsvit på Högfjällshotellet
Minsvit på Högfjällshotellet
Minsvit på Högfjällshotellet

Nu var även den gemensamma bastun (en för herr- en annan för dam) öppen som vanligt, så när vi kom tillbaka från cyklingen gick jag ned till den direkt!

Helt klart ett härligt boende i Sälen även sommartid – och en perfekt bas för aktiviteter som cykling, vandring eller Sälens nya klätterpark! Läs mer om dessa aktiviteter nedan!

Läs mer om sommar i Sälen

Vistelsen gjorde vi i samarbete med Högfjällshotellet. Alla tankar och åsikter är som alltid mina egna.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar