Nya restauranger i Stockholm hösten 2021

Dela inlägget:

2021 verkar bli ett riktigt bra restaurangår. Massor med nya restauranger har redan öppnat och fler är på gång. Jag skrev tidigare om vårens och sommarens restaurangöppningar 2021. Där var det bland annat Astoria och Ted som blev de största snackisarna..

Nya restauranger i Stockholm hösten 2021

Nu i höst öppnar en klar konkurrent till Astoria i termer av Stockholms mest ambitiösa krog, dessutom flera asiatiska restauranger.

La Tour – öppnar 26 augusti

Den 26 Augusti öppnar Pontus Frithiof sin mest ambitiösa fine-dining satsning sedan Pontus in the Green House, som stängde 2007 Den nya restaurangen som ligger högst upp i DN-skrapan går under namnet La Tour. Och man lägger ribban högt:

Vi tror att du har besökt många restauranger av högsta klass runt världen. Att du har smakat och njutit av det bästa som finns att få. Ändå är vi säkra på att du aldrig haft en upplevelse av det slag som väntar på La Tour.

Pontus Frithiof

På menyn hittar man bland annat förrätter som tartar på wagyubiff med oscietracaviar (695:-) eller löjrom från Kalix serverad med nystekt boveteblini (375:-). Bland varmrätterna hel gratinerad vildfångad blå hummer (895:-) eller svensk hängmörad oxfilé med halstrad anklever (595:-).

Här är det öppet för både lunch och middag – dock inte lördagar i början. Dessutom kommer de så småningom att serveras sin egna tolkning på en modern och lyxig afternoon Tea. Så, har ni någonting speciellt att fira i höst är det här ni ska boka bord! Läs mer på deras webb här.

Restaurang Oxenstiernan – med Kockarnas Kock 2021 som kökschef

Restaurang Oxenstiernan öppnade i somras och den har jag hunnit med att besöka – riktigt fint, gott och med en filosofi kring mat och hållbarhet som man önskar alla krogar och hushåll hade! Läs mer om Restaurang Oxenstiernan i detta reportage.

CHiÔi – öppnade 6 augusti

Sugen på vietnamesiska smaker? Boka bord på CHiÔi – öppet både för lunch och middag. Här utlovas en smakresa i Vietnam som ser mycket lovande ut! På luncherna sju rätter som ligger mellan 139-159:-. Middagsmenyn har ett antal ”sharers” som Grilled Red Prawns (139:-) eller Dry Aged Beef Tenderloin / Watercress / Oyster Pepper Sauce (205:-). Bland huvudrätterna Spicy beef noodle soup (185:-) eller Fried Seabass (205:-).

Helt klart ett ställe jag blir sugen att testa. Ni hittar deras webb här.

Ichiro Stockholm

Stockholmare verkar inte få nog av japanska krogar och i höst öppnar ytterligare en – Ichiro som är japanska för ”den förstfödde sonen”. På Sibyllegatan kommer Ichiro erbjuda japansk mat både för lunch och middag.

Deras webbsida hittar ni här.

Kale & Crave’s vid Stureplan

Ska man äta både gott och nyttigt är Kale & Crave mitt bästa tips. Med mat helt fri från halvfabrikat, vete, socker eller tillsatser och med kvalitetskött och fisk. I höst öppnar de sin tredje restaurang – denna gång vid Stureplan.

Fler nya restauranger som öppnade i våras

I våras öppnade bland annat Brasserie Astoria och Restaurang Ted. Läs om alla våren 2021’s restaurangöppningar i detta reportage.

Nya restauranger i Göteborg

Sugen på att ta en weekendresa till Göteborg istället och testa lite nya restauranger. -eller bor du kanske i Göteborg? Det händer minst lika mycket där. Kolla in några av de nyaste restaurangerna i Göteborg 2021 i detta inlägg!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...