De städer som syns mest på TikTok – TikTok Travel Index

Dela inlägget:

TikTok är den app som växer mest bland unga – ”generation Z” – även fast samma funktioner – korta filmklipp med musik – sedan länge finns som reels på Instagram, Men TikTok ligger ständigt lite före Instagram, med kreativa filter och nu även med möjlighet att lägga upp filmklipp som är 3 minuter långa. Instagram reels är bara 30 sekunder (och ska inom kort kunna vara 60 sekunder).

Men vilka städer är det som syns mest på TikTok? Kommer dessa städer vara de som Generation Z blir mest sugna på att resa till när världen öppnar upp som vanligt igen? Bounce har undersökt vilka städer som i form av hashtaggs syns mest på TikTok och det är både väntade – och oväntade ställen.

De städer som syns mest på TikTok – top 3

1. New York City, USA – 216 miljarder visningar

På topplatsen ligger Big Apple – New York City – med 216 miljarder visningar för videor med hashtaggen #NYC. En stad som funkar perfekt för sociala medier, med coola vyer över staden med skyskrapor, central park och neonljusen på Times Square. Detta är även för mig en av de städer jag längtar mest tillbaka till – jag älskar New York men nu var det säkert 6 år sedan vi var där senast..

2. Dubai, Förenade Arabemiraten – 37,1 miljarder visningar

Förenade Arabemiraten har blivit ett mycket populärt turistmål under de senaste decennierna, så mycket att Dubai tar andra platsen på Bounce ranking, med drygt 37 miljarder visningar. Med sina lyxiga hotell, butiker och restauranger, ultramoderna byggnader och livliga nattliv är det lätt att se varför Dubai är en destination som får många likes.

Dubai är även det en av mina favoritstäder och jag har massor med tips på bloggen för er som vill läsa mer om staden. Kolla in alla inlägg om Dubai här.

3. Istanbul, Turkiet – 16,9 miljarder visningar

En liten överraskning på tredje plats är Turkiets huvudstad – Istanbul – som har har knappt 17 miljarder visningar på TikTok. de har alltså fler visningar än både London, Paris och Barcelona.

Detta var en av de fösta städerna jag skrev om när bloggen var nystartad, så det är dags att göra en ny resa till denna härliga stad. Lite inlägg från förra resan till Istanbul som är lite mer i dagboksformat hittar ni här.

De städer som syns mest på TikTok

TikTok-listan presenteras av Spelpressen – kolla in deras lista med bankid casinon

Hela listan – topp 50 destinationer på TikTok

Här kommer hela topp-50 listan med de destinationer som syns mest på TikTok, sorterat i antal miljarder views.

Källa: Bounce.com

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...