Direktflyg till Cypern med Norwegian Air

Dela inlägget:

Jag har flugit korta sträckor med Norwegian Air, denna gång tog jag direktflyg till Cypern med Norwegian Air, på en pressresa om Cyperns Turistbyrå arrangerar. Det ska bli så kul att kolla in vad som hänt på Cypern sedan jag var där sist som 18-åring! Mer om Cypern på bloggen inom kort – jag startar med flyget dit.

Direktflyg till Cypern med Norwegian Air

Flyget till Cypern var ett direktflyg med Norwegian Air. Ett flyg som tog drygt fyra timmar – ungefär lika långt som till Istanbul som var min förra resa, då vi flög mer Turkish Air.

Att flyga med Norwegian är en klart mer budgetupplevelse än med Turkish Air. Ingen mat eller dryck ingår, ingen skärm med underhållning – ej heller uttag för USB-laddare. Detta är lågprisflyg där allt är avskalat – men helt ok om man är förberedd för det – och det var jag!

Sätena i denna Boeing 737-800 är helt ok, men när personen framför mig fällde ner sätet så snart han satte sig blev det trångt. Som tur var hade jag två helt lediga säten bredvid mig, så jag kunde sträcka ut mig, lägga mig och sova en stund och ha otroligt mycket utrymme!

Mat och dryck ombord Norwegian Air

På dessa länge flygningar finns en hel del att välja på som sallader, smörgåsar, pizza och soppor som såklart alltid ser godare ut på bilderna är den lilla låda man får in. Jag hade dock som vanligt med ett par kokta ägg istället – lika bra att äta något nyttigt istället för denna mat som sällan är en smakupplevelse – speciellt när den inte ingår. På kvällsflyget tillbaka beställde jag in en sallad som faktiskt var helt ok, men hade ändå hellre ätit ägg även då!

Mat och dryck ombord Norwegian Air
Mat och dryck ombord Norwegian Air

Wi-fi på Norwegian Air – segt

Det ska finnas wi-fi ombord – 15 minuter långsamt gratis och snabbt 2.5 mps wi-fi för 5.99 euro för 60 minuter. Jag testade först det som ingick – gratis men långsamt. Sedan köpte jag en timme – men det var ännu långsammare och fungerade bara några enstaka tillfällen under timmen. Hastigheten skulle vara 2,5 Mbps – när jag mätte hastigheten under en stund när det såg ut att fungera var hastigheten som bäst 0,45 Mbps – det vill säga en bråkdel av det utlovade och suersegt.

Personalen ombord sa att det var vanligt och att jag ”kunde maila kundservice” för att få pengarna tillbaka. Aningen krångligt – så tips är att inte köpa detta wi-fi ombord. 

Wi-fi på Norwegian Air

Egen underhållning och lurar

Jag hade laddat ner några avsnitt av en serie till mobilen och använde dotterns trick för att sätta fast mobilen på stolsryggen framför med en spypåse som kläms fast mellan mobilens skyddsfodral och sedan i den uppfällda brickan på stolen framför. Med brusreducerande hörlurar blir detta en helt ok filmupplevelse!

Egen underhållning och lurar

När flyger Norwegian direkt till Cypern?

Hur ofta Norwegian flyger direkt till Cypern beror på säsong. Oftare ju varmare det är på Cypern. I November och december några gånger i veckan, för att sedan pausas Jan-Fen 2023 och sedan blir allt mer frekvent ju närmare sommaren 2023 man kommer.

Läs mer om Cypern

Här kommer det inom kort massor med reportage om Cypern!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...