Cypern i November – som svensk sommar!

Dela inlägget:

Hur är vädret på Cypern i November? Det enkla svaret är att det kan vara lika bra hela november som en riktigt bra svensk sommar! Men det kan vara stor skillnad på vädret vid kusten och uppe i bergen. 

Jag var sex dagar på Cypern nu sista veckan i November och upplevde sommarvärme över 23 grader i skuggan – ännu varmare i solen såklart. Och nästan lika varmt i havet. Underbart!

Men vädret skiljer sig stort beroende på var man är på än. När det var 22 grader och sol vid den södra kusten var det ösregn och 10 grader i bergen. Har man bil kan man med andra ord snabbt ta sig till solen!

Slipp köer och trängsel under lågsäsong

Förutom det varma vädret sent på säsongen finns fler anledningar att åka till Cypern sent på säsongen – ända in i November. Det är nämligen väldigt få turister – så små pittoreska byar, stränder och restauranger som under högsommaren är fullpackade med turister är nu väldigt folktomma. Men – det mesta är fortfarande öppet. Samma sak gäller om man kommer tidigt på säsongen – i april eller maj.

Inte ovanligt varmt i år

Man skulle kunna tro att solen och värmen jag upplevde är något unikt – men inte. Så här ser vädret ut de flesta år. I snitt ser temperaturen på Cypern ut så här baserat på temperaturer åren 1985–2015. I November som högst 23 grader, som lägst 13 grader på natten. (källa här)

Cypern i November

Vädret kan dock variera mycket inom landet. En dag när vi var uppe i bergen ösregnade det och temperaturen var 12 grader. Vid kusten en dryg timme därifrån var det sol och 21 grader varmt!

Cypern på höstlovet vecka 44

Cypern på höstlovet, i slutet på Oktober, har i snitt ännu bättre väder och ännu mindre regn. Vi var i Thessaloniki i Grekland på Höstlovet för ett par år sedan och hade även där bra väder. Men där är medeltemperaturen 16 grader i November – så Cypern är ett klart bättre resmål på höstlovet om man vill till värmen!

Tips inför semester på Cypern

Sugen på att läsa mer om saker att göra, äta och se på Cypern? Då kommer du gilla reportagen som kommer den närmaste tiden! Det första ligger redan ute:

Direktflyg till Cypern med Norwegian!

2 kommentarer

  1. Vi åker alltid till Cypern på höstlovet, helt perfekt 😊 knappt nå folk, superbra väder och som du skriver, i stort sett allt är öppet 😊

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...