Test Bose QuietControl 35 trådlösa brusreducerande hörlurar

Dela inlägget:

Bra underhållning på resan är ju en förutsättning för att göra långa resor roligare och även om flygplanens in-flightunderhållning blir bättre och bättre gillar jag att ladda ner mina favoritpoddar och lyssna på när jag flyger.

Men, ett problem är ju ofta att det är ganska mycket störande ljud på flyg som gör att man får dra upp volymen till max, inte bra för öronen och inte heller så kvalitativt ljud. När jag åkte med Emirates i våras testade jag för första gången brusreducerande hörlurar på ett plan och det gav verkligen mersmak.

Inför vår USA-resa har jag undersökt marknaden för brusreducerande lurar och har hittat en modell från Bose som verkade så lovande att jag frågade Bose om jag inte kunde låna ett ex några veckor för ett test och det gick bra.

Test Bose trådlösa QuietControl 35 brusreducerande hörlurar

Den modell jag tänkte skulle passa mig bäst var Bose QuietControl 35. Dels är de brusreducerande, men de är dessutom sladdlösa. Jag har nyligen bytt till en iPhone7 och då passar inte längre någon av mina tidigare hörlurar (om man inte skaffar en adapter). Så det vore en extra fördel att samtidigt skaffa en modell som använder bluetooth istället för sladd.

Komma igång med Bose QuietControl 35

Att packa upp dessa lurar påminner lite om att packa upp en ny iPhone. De kommer laddade, har en kortfattad manual och är ganska självförklarande. Man sätter på dem, sätter på bluetooth på mobilen, parkopplar dem och så är man klar!

Test Bose trådlösa QuietControl 35 brucreducerande hörlurar

Ljudet i Bose QuietControl 35

Här kan ni se en film där jag packar upp telefonen och provlyssnar första gången. Ljudet i dessa lurar är helt otroligt. Tänk er kombinationen av ljuddämpningen av öronproppar i kombination med stora hörselskydd och samtidigt riktigt bra ljud med bra bas. Ska ni köpa ett par brusreducerande lurar är verkligen tipset att ni går till en affär där ni kan provlyssna dem. Jag hade faktiskt inte kunnat ana att ljudet skulle vara så här bra.

Test Bose trådlösa QuietControl 35 brucreducerande hörlurar

Tillbehör och laddning av Bose QuietControl 35

Om man trots egen underhållning ändå vill ta del av underhållningen ombord på flyget och man åker med ett gammalt plan som fortfarande har de klassiska flygplansingångarna följer det med en adapter och en sladd för att ansluta dessa lurar.

Test Bose trådlösa QuietControl 35 brucreducerande hörlurar

Laddning av det inbyggda batteriet sker via USB, så man bör se till att de är fulladdade när man åker hemifrån. Batteriet håller hela 20 timmar så man klarar sig på en laddning var man än väljer att resa. Men, vid behov kan man även ladda dem via ett externt batteri eller USB-jack som finns på allt fler flygplan, då de laddas via en USB-sladd.

Test Bose trådlösa QuietControl 35 brucreducerande hörlurar

Brusreducering i Bose QuietControl 35 – hur funkar det?

Hörlurarna har små mikrofoner placerade i och utanför kåporna som tar upp och skickar ljuden till två microchips som svarar med en exakt likadan men omvänd signal snabbare än en millisekund. Resultatet är att oljuden stängs ute och man kan ta del av underhållningen ostört oavsett omgivande ljud.

Sammanfattning av Bose QuietControl 35

Fördelar

  • Enkla att parkoppla med mobilen
  • 20 timmars batteritid
  • Grymt ljud
  • Pris: 3999 kronor

Nackdelar

  • Priset!

Mindre lurar?

Sugna på att få ännu mer info om dessa lurar? Kolla även denna korta film där jag testar dem för första gången.

Vill du ha mindre lurar som får plats i jackfickan? Bose har en mindre variant med samma teknik, den heter Quietcontrol 30, den har jag dock inte testat. Min resebloggarkollega Dryden testade en variant av brusreducerande lurar från Sennheiser i mindre format, ni kan läsa hans omdöme om dessa här.

Har du andra tips om bra brusreducerande hörlurar? Kommentera gärna!

6 kommentarer

  1. Har haft mina QC25 (med sladd) i ett och ett halvt år och de är helt underbara på flyget.
    Därmed inga rekommendationer på övriga märken men trots priset så är Quiet Comfort värda varenda krona.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...