fbpx
Matochresebloggen
Danmark Flyg Köpenhamn Okategoriserad Restauranger

Med Norwegian till Köpenhamn och weekend i Danmark!

Jag pluggade ett år i USA och lärde då bland annat känna ett gäng svenskar, ett par av dem träffar jag fortfarande någon gång per år. En av dem bor i Köpenhamn, så vi turas om att åka till varandra. De delar mitt intresse för mat och sist vi sågs tog jag med dem till Punk Royal, som fortfarande är en av de roligaste middagar vi haft ihop!

Detta år var det min tur att åka till Köpenhamn för en weekend ihop några av dessa härliga vänner!

Tåg eller flyg till Köpenhamn?

Först funderade vi lite på att ta tåget ner, det var samma pris för flyget som första klass med tåg med SJ’s sommarkampanjpris. Jag tog tåget ner från Stockholm för ett par år sedan och det är rätt skönt, inga transfers eller väntetider och man kan ju röra sig fritt ombord till skillnad från flyget. Men, SJ’s har haft så mycket problem södergående under våren att jag inte vågade chansa. Så vi bokade flyg med Norwegian.

Pontus in the Air – Arlandas bästa räkmacka!

Arlanda Express ut till Arlanda och väl där hade jag tid för lunch på Pontus in the Air. Deras räkmacka är klart den godaste på Arlanda och de har väldigt trevlig personal. Dessutom tidsgaranti – kommer inte maten inom tolv minuter är den gratis! “Tyvärr” kom den redan efter nio minuter så jag fick betala även denna gång…
Pontus in the Air - Arlandas bästa räkmacka! Pontus in the Air - Arlandas bästa räkmacka!

Med Norwegian till Köpenhamn

Att flyga med Norwegian är i stort sett identiskt med att flyga med SAS, med skillnaden att Norwegian har fritt fungerande wi-fi. Det kostar extra att boka en viss plats, vilket jag struntade i, men när jag gick ombord var två platser varav en vid fönstret lediga som jag fick byta till, lyxigt!

Med Norwegian till Köpenhamn, barrunda och strandhäng vid kusten

Alla som ställer sig upp innan man kan gå av…

Som på alla plan, oavsett hur lång eller kort flygning det är rusar alla upp så snart lampan för säkerhetsbältena slocknat, även om det är tre minuter kvar innan de kan börja gå av. Jag upphör  aldrig att förvånas av detta!

Weekend i Köpenhamn

Ja, vi åt en grym middag på Nomas Pop-up restaurang Under the bridge följt av en barrunda. Dagen efter brunchade vi på Wulff & Konstali på vägen ut till min kompis sommarställe vid kusten norr om Köpenhamn och bara hängde, badade på Lisleje Strand och lagade mat. Perfekt mix av Köpenhamns restaurang- och barutbud och Danmarks vackra kust!
Noma Under the Bridge
Mer om Danmark: Kolla in denna sida där du hittar länkar till alla tidigare reportage om bland annat Skagen!

Du kanske också är intresserad av...

5 Comments

 • Reply
  Bara brittiskt
  11 augusti, 2017 at 07:42

  Åh, var ni på Curfew? Ett favoritställe på så många sätt.

  • Reply
   christianmuda
   11 augusti, 2017 at 08:45

   Ja, en sväng!

 • Reply
  Liniz
  14 augusti, 2017 at 19:00

  Låter som
  En fantastisk weekend! Köpenhamn är så Nice!

  • Reply
   christianmuda
   14 augusti, 2017 at 20:33

   Ja, verkligen perfekt att kombinera Köpenhamns restauranger och barer med strandhäng på ett sommarställe vid danska kusten!

 • Reply
  Direktflyg till Cypern med Norwegian Air - Matochresebloggen
  27 november, 2022 at 14:52

  […] har flugit korta sträckor med Norwegian Air, denna gång tog jag direktflyg till Cypern med Norwegian Air, på en pressresa om Cyperns […]

Lämna gärna en kommentar