Med Norwegian till Köpenhamn och weekend i Danmark!

Dela inlägget:

Jag pluggade ett år i USA och lärde då bland annat känna ett gäng svenskar, ett par av dem träffar jag fortfarande någon gång per år. En av dem bor i Köpenhamn, så vi turas om att åka till varandra. De delar mitt intresse för mat och sist vi sågs tog jag med dem till Punk Royal, som fortfarande är en av de roligaste middagar vi haft ihop!

Detta år var det min tur att åka till Köpenhamn för en weekend ihop några av dessa härliga vänner!

Tåg eller flyg till Köpenhamn?

Först funderade vi lite på att ta tåget ner, det var samma pris för flyget som första klass med tåg med SJ’s sommarkampanjpris. Jag tog tåget ner från Stockholm för ett par år sedan och det är rätt skönt, inga transfers eller väntetider och man kan ju röra sig fritt ombord till skillnad från flyget. Men, SJ’s har haft så mycket problem södergående under våren att jag inte vågade chansa. Så vi bokade flyg med Norwegian.

Pontus in the Air – Arlandas bästa räkmacka!

Arlanda Express ut till Arlanda och väl där hade jag tid för lunch på Pontus in the Air. Deras räkmacka är klart den godaste på Arlanda och de har väldigt trevlig personal. Dessutom tidsgaranti – kommer inte maten inom tolv minuter är den gratis! ”Tyvärr” kom den redan efter nio minuter så jag fick betala även denna gång…
Pontus in the Air - Arlandas bästa räkmacka! Pontus in the Air - Arlandas bästa räkmacka!

Med Norwegian till Köpenhamn

Att flyga med Norwegian är i stort sett identiskt med att flyga med SAS, med skillnaden att Norwegian har fritt fungerande wi-fi. Det kostar extra att boka en viss plats, vilket jag struntade i, men när jag gick ombord var två platser varav en vid fönstret lediga som jag fick byta till, lyxigt!

Med Norwegian till Köpenhamn, barrunda och strandhäng vid kusten

Alla som ställer sig upp innan man kan gå av…

Som på alla plan, oavsett hur lång eller kort flygning det är rusar alla upp så snart lampan för säkerhetsbältena slocknat, även om det är tre minuter kvar innan de kan börja gå av. Jag upphör  aldrig att förvånas av detta!

Weekend i Köpenhamn

Ja, vi åt en grym middag på Nomas Pop-up restaurang Under the bridge följt av en barrunda. Dagen efter brunchade vi på Wulff & Konstali på vägen ut till min kompis sommarställe vid kusten norr om Köpenhamn och bara hängde, badade på Lisleje Strand och lagade mat. Perfekt mix av Köpenhamns restaurang- och barutbud och Danmarks vackra kust!
Noma Under the Bridge
Mer om Danmark: Kolla in denna sida där du hittar länkar till alla tidigare reportage om bland annat Skagen!

5 kommentarer

    • Ja, verkligen perfekt att kombinera Köpenhamns restauranger och barer med strandhäng på ett sommarställe vid danska kusten!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...