Besök på vingård i Bulgarien – Varna Winery

Dela inlägget:

Jag älskar att besöka vingårdar när vi är på resor i länder som producerar vin och har gjort det både i klassiska vinländer länder som Spanien och Italien – men även i Grekland och Kroatien. Så, när vi hörde att det finns nästan 300 vingårdar i Bulgarien och att flera av dem ligger nära Varna bokade vi ett besök på en av dem – Varna Winery.

Besök på vingård i Bulgarien

Detta är en modern vinmakare som producerar 190.000 liter vin varje år. Vitt och rosé från de egna vingårdarna här i Varna-området. Röda viner från vingårdar i södra Bulgarien.

Besök på vingård i Bulgarien
Besök på vingård i Bulgarien

Vinprovning hos Varna Winery

Efter rundvisning i produktionen fortsatte för att prova lite av vinerna . först i baren – sedan tog vi med det godaste rosévinet upp till vinrankorna!

Besök på vingård i Bulgarien
Besök på vingård i Bulgarien

Hit kan jag verkligen rekommendera ett besök om n i är intresserade av vin och reser till Varna. Ni hittar mer information på Varna Winery’s egen web här.

Läs mer om saker att göra i Varna

Resan till Bulgarien var en pressresa. Alla tankar och synpunkter är som alltid mina egna.

2 kommentarer

 1. Jag är lite nyfiken på om du berättar att du representerar en stor blogg när du besöker vingårdarna? Och därmed blir behandlad därefter.

  Jag är utbildad sommelier (brukar aldrig berätta det men maken gör det ibland) och tycker också mycket om att besöka vingårdar. Men jag klarar inte av det längre. Dels är det svårt när vinerna inte passar min mun då vill jag inte säga det när de står där förväntansfulla. Men att avslutningsvis inte vilja eller kunna köpa vinet pga det inte går att ta med på flyget tycker jag är svårt. De har ställt upp på en oftast privat visning ink provning och jag betalar ingenting, skitjobbigt i min värld.

  Jag gillar verkligen ställen där de tar betalt vilket fall för provningen.

  Hur tänker du när du susar runt bland vinbönderna? Jag misstänker att jag är rätt ensam om mitt resonemang. Mina vänner tycker att jag tänker för mycket 🙂.

  Tack för en trevlig blogg!

  • Hej Eva,

   Detta besök gjorde vi som en del i en pressresa till Bulgarien, så de visste att vi alla var där för att göra reportage. Men på Varna Winery bjuder de alla gäster att prova vinerna oavsett om man är där privat eller som vi – för att samtidigt göra reportage. Man kan även boka en större vinprovning (mot betalning) i ett provningsrum de har en våning upp om man är en grupp.

   När vi besökt vingårdar privat, t ex i Kroatien hos små vinbönder så har vi betalat för provningen, jag håller med dig om att det inte känns schysst att prova flera viner utan kostnad och sedan inte köpa något.

   Ha det fint!

   Vänliga hälsningar Christian

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...