fbpx
Matochresebloggen
Bulgarien Restauranger

Wine Club Varna – en unik Bulgarisk middagsupplevelse

En kväll i Varna åkte vi ut till en stor villa strax utanför staden för middag. Väl framme möttes vi upp av en glad. karismatisk man som presenterade sig som Mr Dino,. Han driver Wine Club Varna, som är en liten restaurang med fokus på Bulgariska viner och traditionell husmanskost.

Han ledde oss in i huset och bjöd på en välkomstdrink vi kunde smutta på medan vi kollade in huset och de vackra omgivningarna.

Sedan slog vi oss till bords i ett mysigt uterum, där Mr Dino dukat upp en buffé med bulgariskt chark och småplock, som färska tomater, ost, kallskuret, oliver och en kålsallad. Till det ett litet glas av den Bulgariska spriten Raijika, som man ska dricka långsamt, i väldigt små sippar. Detta kändes verkligen som att vara gäst i ett Bulgarisk hem, så mysigt och gott i all enkelhet.

Middagen fortsatte med Bulgariska viner och en rustik gryta med potatis och fläsk.

Till dessert, två varianter av Bulgarisk ost, en färsk och en lagrad, samt färsk frukt – och såklart ett litet glas Bulgariskt dessertvin, som vi avnjöt medan Dino gav oss en liten lektion om Bulgariska viner. Här finns 282 olika vingårdar, där man oftast odlar vita druvor i norr – röda i söder. 30% av allt Bulgariskt vin produceras längs svarta kusten.

En så rustik och härlig middag med goda viner. helt klart något jag kan rekommendera om ni är ett sällskap som reser till Varna! Mr Dino hade just flyttat sin verksamhet till detta hus och hade ingen webbsida ännu, men har en Facbooksida ni hittar här!

Läs mer om Varna

Saker att göra i Varna – 10 tips till Bulgariens tredje största stad!

Resan till Bulgarien var en pressresa. Alla tankar och synpunkter är som alltid mina egna.

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar