Bästa frukosten på Arlanda – Pontus in the air

Dela inlägget:

Edit 30/4 2024: Pontus in the Air finns inte längre utan där den restaurangen låg finns nu American Express Platinum och Centurion-lounger. Vill du äta riktigt gott på Arlanda är det nu hans nya restaurang La Girafe som gäller – läs mer om den här.

Jag brukar vara försiktig att skriva att något är ”den bästa” restaurangen eller baren i en viss stad, om jag inte verkligen gjort ordentlig research och testat igenom det mesta. Och när har man det? (Skrev i och för sig om den bästa kanelbullen här – men det var namnet på tävlingen där jag satt i juryn!)

Men vad gäller den bästa frukosten på Arlanda är jag ganska säker på att få argumenterar för en annan restaurang än Pontus In the air.

I terminal 5, en trappa upp ligger denna restaurang som är öppen från tidig morgon till sen kväll. Ofta brukar jag inte prioritera frukost på Arlanda, men denna gång hade vi så gott om tid att gånget jag skulle resa med på förhand hade bestämt att vi skulle äta frukost här.

Bästa frukosten på Arlanda - Pontus in the air

Frukosten på Pontus in the Air

Här serveras all frukost vid bordet och påminner en del om att äta frukost på Riche. Ungefär samma meny, med klassiska frukosträtter som egg benedickt, omelett eller avokadosmörgås. Man kan även ta in en klassisk frukosttallrik med ägg, bacon och bröd.

Jag tog som nästan alltid en egg benedict med skinka. Perfekt pocherat ägg, generöst med hollandaisesås och god skinka. Lagom med bladspenat och toppad med gräslök. Kanske lite trist bröd – gillar denna rätt bättre på frasigt surdegsbröd som man t ex får den på Riche, men på det hela en riktigt bra egg bendeict. (179:-)

Ägg benedickt på Pontus in the air

En annan person i sällskapet tog fattiga riddare med bacon som jag smakade en bit av. Så galet gott. På ett berg av perfekt stekt bacon ligger en frasig croissant, med puder av kanel och socker. Till det lönnsirap. Inte den nyttigaste frukosten – på något sätt – men gud så gott! (125:-)

Bästa frukosten på Arlanda - Pontus in the air

Lite mer lean är avokado på rågbröd (135:-) som jag dock inte provade själv, men det såg god ut.

Bästa frukosten på Arlanda - Pontus in the air

Restaurangen ligger med fin utsikt över startbanorna och vill man inte äta frukost här var det många som startade resan med ett glas bubbel här uppe, även fast klockan inte ens var 09. Själv ger jag hellre resan en lyxig start med något läckert att äta, men det är ju en smaksak! (Dock är det smart att skippa alkoholen under resan om man vill minska sin jetlag – läs mer om det här).

Bästa frukosten på Arlanda - Pontus in the air

Lyxa ibland – kör matsäck andra gånger.

Villl man ha en enklare frukost kan man köpa inplastade mackor för någon hundring lite överallt på Arlanda. Jag tycker dock klart det ör värt att lägga lite extra då och då och köra på en frukost uppe på Pontus- och övriga gånger ta med kokta ägg hemifrån istället som frukost.

Fakta om Pontus in the air

  • Hitta hit: På terminal 5, mellan A och F piren, en trappa upp.
  • Tidsgaranti: Får man inte maten inom 14 minuter är den gratis! Gäller sällskap upp till 6 personer.

Fler inlägg om Arlanda

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...