Waldorf Astoria på Platte Island i Seychellerna – öppnar i början av 2024

Dela inlägget:

Waldorf Astoria är en av världens mest exklusiva hotellkedjor och i början av 2024 öppnar de sitt senaste hotell – Waldorf Astoria på Platte Island i Seychellerna. När jag var på Seychellerna passade jag på att äta frukost med svensken Elias Pertoft som är General Manager på detta nya hotell – och göra en intervju med honom för nästa säsong av Drömresepodden.

Lyssna på avsnittet av Drömesepodden – som är nummer 15 – i valfri poddspelare eller streama direkt här nedan!

Vilket otroligt hotell detta verkar bli. Till skillnad från de flesta andra hotell på Seychellerna är detta ett hotell som har en egen ö helt för sig själv. Tidigare var denna avlägsna ö en stor kokosnötsplantage – nu alltså snart platsen för ett av Seychellernas lyxigaste hotell.

Villor på Waldorf Astoria på Platte Island

Hör kommer alla gäster att bo i egna villor – det finns 57 på ön med upp till sovrum. Med egna pooler och alla bekvämligheter man kan tänka sig – inklusive en egen butler!

Waldorf Astoria på Platte Island i Seychellerna

Sex restauranger och barer finns – men man tror att många gäster även kommer att äta privata middagar i sina villor. Självklart tillagade av en kock med personal som kommer över.

Bland restaurangerna tycker jag farm-to-table restaurangen verkar mest intressant, där man kommer att laga rätter främst på det man odlar på ön och fångar i havet utanför.

Waldorf Astoria på Platte Island i Seychellerna
Waldorf Astoria på Platte Island i Seychellerna

Det kommer att finnas ett stort spa och massa behandlingar, men det som framför allt ska locka gäster hit är livet under ytan. Man lovar fantastisk snorkling och flugfiske vid hotellet. Samt massor av bra dykplatser inte långt bort. Dessutom finns det massor med jättesköldpaddor på ön. En riktig paradisö med andra ord!

Att ta sig till Platte Island från Mahe i Seychellerna med båt skulle ta 10 timmar. Men med flyg tar det bara 20 minuter – och man har en egen landningsbana på Platte som går tvärs hela ön och delar den i två bitar.

Inom kort släpps hela säsong två av Drömresepodden – som handlar om Seychellerna,. Där kan ni bland annat höra mer om Waldorf Astoria på Platte Island i min intervju med Elias Pertoft.

Alla hotellbilder ovan är skissbilder lånade av Hilton.

Läs mer om Seychellerna

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...