Ny säsong av Drömresepodden: Seychellerna!

Dela inlägget:

Äntligen är den klar och tillgänglig på alla podcastplattformar. Den andra säsongen av Drömresepodden – som såklart handlar om Seychellerna där jag var för ett par veckor sedan. Denna gång passade jag på att intervjua massa intressanta människor nere på Seychellerna – plus ett par intervjuer och samtal här hemma i Sverige igen. Totalt är det ny nio nya avsnitt av Drömresepodden som ni kan ladda ner och lyssna på – de finns på alla podcastplattformar och vill ni istället streama avsnitten finns de här.

Ny säsong av Drömresepodden: Seychellerna!

Vad kan man då vänta sig av säsong 2 av Drömresepodden – Seychellerna? Jo, ni kommer garanterat vilja åka hit – inte bara för de underbara stränderna, det turkosa havet och de vajande palmerna. Utan även för allt kul som man kan göra här – dyka, snorkla, vandra, cykla och åka runt till olika öar.

Och ni kommer att lära er massor. Ni kommer att veta när det passar bäst att åka till Seychellerna  – men att det är varmt året runt.  Ni kommer att veta vilka öar som är populärt att besöka och vad man kan göra på respektive ö. Ni kommer att veta vilket typ av mat som man kan hitta på restaurangerna på Seychellerna och få massa restaurangtips – inte bara om lyxhotellens restauranger utan även på enklare restauranger och barer. 

Gäster i säsong två av Drömresepodden

Det är inte bara mina egna erfarenheter efter en vecka på Seychellerna detta handlar om. Tvärtom. gästerna i denna säsong har alla massa bra tips – från sina olika håll. Jag har intervjuat personer på hotellen jag bodde på – som alla har sina egna tips om vad man ska göra på Seychellerna. Jag har intervjuat en svensk som ska bli hotelldirektör på Seychellernas absolut lyxigaste hotell som öppnar i slutet av 2023.  Jag har även intervjuat personer i resebranschen hemma i Sverige, bland annat på resebyråer som är specialiserade på just Seychellerna. 

Så mycket tips – ja, jag önskar att jag hade kunnat lyssna på denna säsong innan jag reste till Seychellerna. Men nu har du chansen att göra det!

Här har ni alla avsnitt och gäster i säsong två av Drömresepodden:

008. David Karlsson – Jambo Tours. En researrangör som skapar skräddarsydda resor till bland annat Seychellerna. Hur brukar de lägga upp sju dagar på Seychellerna? Vilka öar rekommenderar de att åka till och vad kostar en resa via Jambo Tours? Lyssna in detta faktaspäckade avsnitt nu!

009. Om Seychellerna – jag och Lena Skogström pratar om hur det är att semestra på Seychellerna, när ska man åka dit och hur startade turismen på Seychellerna? Och vad kan man göra på huvudön Mahe? Ett avsnitt för er som inte varit på Seychellerna och vill få en snabb överblick av resmålet!

010. Öarna utanför Mahe – jag och Lena pratar vidare. I dettta avsnitt om utflykter från Mahe till andra, mindre öar. Praslin och La Digue är de mest populära öarna, men vi pratar även om Silhuette, Denis Island och så två sköldpaddsöar – Curieuse island som ligger nära Praslin och Aldabra som ligger en timme från Mahe med flyg. 

011. Lars Jönsson från resebyrån Tour Pacific delar med sig av bland annat tips om saker att göra och se på Seychellerna, vilka frågor de får från sina kunder och berättar vad en resa via dem brukar kosta. 

012. Andre Borg. Hotelldirektör på Hilton La Breeze på ön Silhuette, som ligger en kort båttur från Mahe på Seychellerna. Hör mer om denna ö, som är lite av en “best of” många av de andra öarna! Ni hittar bilder från ön i detta reportage.  (Denna intervju är på engelska)

013. Brita Krug. Hotelldirektör på Mango House, ett 5-stjärnigt boutiquehotell på södra Mahe. Ett helt otroligt fint hotell som ni kommer få alla detaljer om i det här avsnittet – samt Britas bästa tips om hur man lägger upp en semester på Seychellerna, vilka utflykter hon tycker är de bästa och mycket mer. (Denna intervju är på engelska)

014. Hendrick Calles, Hotelldirektör på – Hilton Northholme. som ligger på den norra delen av Mahe. Ett hotell där alla gäster bor i privata villor – många med egna pooler. Flera riktigt bra restauranger och en gin-bar med en fantastisk solnedgång.  (Denna intervju är på engelska)

015. Elias Pertoft, Hotelldirektör på Waldorf Astoria på Platte Island. Hotelldirektör på ett nytt hotell som håller på att byggas på ön Platte, Det kommer bli Seychellernas första 6-stjärniga hotell under namnet Waldorf Astoria. Hör mer om planerna för detta fantastiska hotell – kolla in några bilder i detta reportage. 

016. Raven Rudolph – Barchef på Seychellerna.  en karismatisk barchef på i Seychellerna. Raven delar med sig om sina bästa restaurang- och bartips på Seychellerna. (Denna intervju är på engelska)

Jag hoppas att du kommer att gilla säsong 2 av Drömresepodden!

Säsong 1 av Drömresepodden – Maldiverna

Du har väl inte missat den första säsingen av Drömresepodden – Maldiverna? Läs mer om den här.

1 kommentar

  1. […] Waldorf Astoria är en av världens mest exklusiva hotellkedjor och i slutet av 2023 öppnar de sitt senaste hotell – Waldorf Astoria på Platte Island i Seychellerna. När jag var på Seychellerna passade jag på att äta frukost med svensken Elias Pertoft som är General Manager på detta nya hotell – och göra en intervju med honom för nästa säsong av Drömresepodden. […]

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...