Tio saker att göra i Abu Dhabi – våra tips!

Dela inlägget:

Abu Dhabi är det största av de sju emirat som utgör Förenade Arabemiraten och är huvudstaden för emiraten. Men staden är inte lika välkänd som grannstaden Dubai för oss svenskar, även fast det finns massor av kul att hitta på i Abu Dhabi.

Tio saker att göra i Abu Dhabi

Här kommer tips på tio saker att göra i Abu Dhabi – inkliusive några tips som vi inte själva hann med denna gång, som stadens bästa strand och ett museum som verkar riktigt intressant!

1. Schejk Zayed-moskén

Schejk Zayed är enorm moské som har plats för 40.000 personer som ber samtidigt. Här ska män ha kläder som täcker axlar och knän, kvinnor även som täcker håret. Om man kommer i shorts och linne kan man kostnadsfritt låna passande kläder innan man går in! Läs mer här.

Tio saker att göra i Abu Dhabi

2. Emirates Palace

Till Emirates Palace åker man dels för att kolla in hotellet – undervåningen och lobby är öppen för besök och har ett café där man kan köpa kakor och drycker spetsade med äkta guld.  En annan anledning är utsikten över Abu Dhabis skyskrapor man har från Emirates Palace stora trappa.  Läs mer här.

Tio saker att göra i Abu Dhabi
Tio saker att göra i Abu Dhabi

3. Ferrari World – med världens snabbaste berg-och-dalbana

Gillar man berg-och-dalbanor är de ett måste att besöka Ferrari World i Abu Dhabi. Här finns bland annat världens snabbaste berg-och-dalbana som går i hissnande 240 km/h.

Världens snabbaste berg-och-dalbana - Ferrari World i Abu Dhabi

Det är så galet snabbt att det är svårt att föreställa sig. Gillar man loopar finns även världens högsta berg-och-dalbaneloop i en annan attraktion. Läs mer om Ferrari World här.

4. Warner Bros World

Vil man fly hettan, har otur med regn eller bara gillar nöjesparker med mycket animerade attraktioner är Warner Bros World en perfekt utflykt, Läs mer om Warner Bros World här.

Tio saker att göra i Abu Dhabi
Tio saker att göra i Abu Dhabi

5. Zaya Nurai Island

Låtsas att du är ekonomiskt oberoende och åk ut till din egna ö, bara en kvart från fastlandet. Med ett dagspass till Zaya Nurai Island ingår båtturen över och du får konsumera mat och dryck för nästan hela beloppet. Läs mer här om Zaya Nurai Island.

Tio saker att göra i Abu Dhabi

6. Saadiyat Beach

Saadiyat Beach når man bilvägen och har utsikt mot öppet hav, till skillnad från de flesta hotell, byggda på någon av de 200 öar som Abu Dhabi består av. Man kan lösa entré om 25 DRH för att få access till Saadiyat Public Beach – läs mer om det här.

Tio saker att göra i Abu Dhabi

Vill man även ha tillgång till pool och solstolar kan man betala det tiodubbla och spendera dagen på strandklubben Saadiyat Beach Club. Ja, om du inte är tjej, då kan du gå in billigare vissa dagar. Det gjorde bland annat resebloggaren Diana som var i Abu Dhabi samtidigt som vi. Läs om hennes dag på Saadiyat Beach Club. här.

Tio saker att göra i Abu Dhabi

7. Yas Mall

Yas Mall är stället min fru och dotter som önskar att shoppa lätt skulle spenderat en dag i. Mängder av affärer, i en stor, snygg och luftig galleria som även har en stor food court, kaféer och finare restauranger. Bio, klätterccentrum och fallskärmhoppningssimulator är några andra aktiviteter som finns här!

Tio saker att göra i Abu Dhabi

8. Yas Waterworld

I Abu Dhabi en varm dag? Svalka av er på Yas Waterworld. En riktgt kul vattenpark med massor av vattenrutschbanor, vågmaskiner, surfsimulatorer, blöta berg- och dalbanor och 5-D bio med våta inslag- Läs mer om Yas Waterworld här.

Tio saker att göra i Abu Dhabi

9. Ta drink på hotel W’s takbar

Hotellet W öppnade i November 2019 och år som alla andra W är detta en spektakulär byggnad. Förutom, att den sticker ut med sin annorlunda fasad, där det finns en stor takterrass med pool, soldäck, bar och restaurang går en riktig racingbana runt hotellet!

Tio saker att göra i Abu Dhabi
Tio saker att göra i Abu Dhabi

10. Louvre Abu Dhabi

Vill man ha en dos kultur är det Louvre Abu Dhabi man ska styra mot. i en futuristisk byggnad har man utställningar och installationer för både barn och vuxna. Läs om aktuella utställningar här

Tio saker att göra i Abu Dhabi

Läs mer om Abu Dhabi

5 kommentarer

  1. Tack för fina tips, Zaya Nurai Island blir det definitivt nästa gång och nån av nöjesparkerna har jag lovat lilla O.Jag har inte fått nog av Abu dhabi ännu utan vill snart tillbaka, roligt att läsa om dina upplevelser då vi har fokuserat på lite olika saker, takbaren och Louvren står också på min to do inför nästa tripp.kram Diana

    • Hela 7 timmar utan att lämna flygplatsen! Galet! Det hinner man ju både göra en sightseeingtur på och hänga på stranden en stund! 🙂

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...