Warner Bros. World™ i Abu Dhabi – en nöjesparksdröm för filmälskare

Dela inlägget:

Warner Bros. World™ i Abu Dhabi är en inomhus-nöjespark byggd på Warner Bros studios karaktärer. Från tecknade figurer som Scooby Doo  och Buggs Bunny till superhjältar som Batman och Superman. Här finns en mängd attraktioner – och lika många affärer och restauranger med prylar och mat som följer temat i respektive del.

Warner Bros world i Abu Dhabi
Warner Bros world i Abu Dhabi
Warner Bros world i Abu Dhabi

Centrum för hela Warner Bros. World är ett stort torg – Warner Bros Plaza – där det under hela dagen är shower med olika teman, som förändrar utseendet på hela torget, då både tak och husfasader ändrar utseende. Vi var här redan 10.30, en halvtimme innan själva attraktionerna öppnar, för att kolla in torget och den första showen. Väldigt maffigt och cool start på besöket.

Warner Bros world i Abu Dhabi

Fem olika ”världar” på Warner Bros. World™

Utanför torget är det fem olika ”världar” man går in i, för olika teman och karaktärer. Vissa områden med snälla tecknade figurer har attraktioner som passar mindre barn, medan andra som Gotham city är för lite äldre barn och vuxna. 

Warner Bros world i Abu Dhabi

Gotham City

Vi startade med den värld vi var mest nyfikna på – Gotham City. Hem för bland annat Batman och Jokern.

Warner Bros world i Abu Dhabi
Warner Bros world i Abu Dhabi

Batman: Knight Flight

Batman: Knight Flight börjar i en hiss där man ”åker ner” i Batmans cave. Sedan hoppar man in i en vagn som tar en runt i en animerad serie på stora biodukar i en vagn som rör sig i takt med händelserna. Om ni åkt Rattaioille på Disneyland eller varit på de senaste attraktionerna i Harry Potter World på Universal Orlando känner man igen tekniken. Klart häftigt!

Warner Bros world i Abu Dhabi

The Joker Funhouse

The Joker har såklart en skrattkammare, som man stiger in i via Jokerns otäcka mun. Sedan påminner skratkammatren en hel del om Gröna Lunds motsvarighet. Först en spegellabyrint (som är så trixig att vi behövde hjälp att ta oss igenom den). En snurrtunnel, en kort spansk trappa och en rutschkana på slutet!

Warner Bros world i Abu Dhabi
Warner Bros world i Abu Dhabi
Warner Bros world i Abu Dhabi
Warner Bros world i Abu Dhabi

The Riddler Revolution

Denna attraktion såg inte så speciell ut, men var riktigt häftig med en härlig fartkänsla, En långsamt snurrande karusell där man halvståår pressad mot kanterna. Den rör sig i sin tur snabbt på en vågformad räls. Som en mix av ett klassisk Vikingsskepp eller Flygande Mattan och en berg-och-dalbana!

Warner Bros studios i Abu Dhabi
Warner Bros studios i Abu Dhabi

Metropolis

Efter Gotham City var det Metropolis som vi gillade bäst. Coola miljöer och häftiga attraktioner som Justice League – en 4-d attraktion lik Batman Knight Fight men med andra karaktärer. 

Warner Bros studios i Abu Dhabi

Green Lantern var en maffig 4-d attraktion på en gigantisk bioduk som tydligen är den populäraste i hela parken .- den var också en av våra favoriter.  

Warner Bros studios i Abu Dhabi

”Teen Titans Training Academy” var en höghöjdsbana och flera klätterväggar som var lite mer utmanande,. Sonen som älskar att klättra var grym och tog sig till toppen, jag ramlade ner halvvägs upp.

Warner Bros studios i Abu Dhabi

Dynamite Gultch

I detta ökenlandskap var det en snabb berg.och-dalbana som var det roligaste – som vi körde flera gånger. Det är något speciellt att åka riktigt snabbt med fötterna dinglande nära klippor och kaktusar.

Cartoon Junction

Ett småbarnsområde där man kan fota sig med sina favoritseriefigurer, åka lugna attraktioner och åka runt i Scooby Doos inte så läskiga spökhus.

Warner Bros studios i Abu Dhabi

Bedrock

Bedrock ör den minsta delen, som förutom affärer och restauranger bara har en attraktion – Bedrock River Adventure. En väldigt snäll vattenattraktion där man guppar runt i Fred Flinta-landskap och på slutet får lite stänk på sig när man kanar ner ett par meter. 

Warner Bros studios i Abu Dhabi

Fakta om Warner Bros. World™ i Abu Dhab

Vi var här då det var väldigt få andra gäster och vi hann utan problem åka alla attraktioner vi ville på en dag. Kommer man under högsäsong eller en mer populär dag kan det vara smart att investera i ett ”flashpass”. Ett expresspass där man i de allra flesta attraktionerna går förbi i stort sett hela kön.  Pris: AED 150 per person.

Öppet året om 10-22 (attraktionerna öppnar 11).

Ta er hit: De flesta hotell har shuttlebussar till parken, annars en taxi eller egen bil.

Pris: Vuxen från AED 295. Junior från AED 230. Ska ni till flera parker är tips att köpa en två – eller tredagarsbiljett för 2 eller tre parker då man får bra paketpris. Läs mer om de andra parkerna nedan!

Biljetter köper ni online här.

Fler nöjesparker i Abu Dhabi

Fler inlägg om Abu Dhabi

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...