fbpx
Matochresebloggen
Abu Dhabi Okategoriserad Saker att göra sightseeing

Sightseeing i Abu Dhabi med Knight Tours

Första gången i en helt ny stad är en sightseeingtur ett perfekt sätt att snabbt se de viktigaste platserna, speciellt i en stad som Abu Dhabi där saker ligger utspritt och man behöver ta bil överallt. Kolla in vad du får se under en sightseeing i Abu Dhabi !

Vi gjorde vår Sightseeing i Abu Dhabi med Knight Tours, som finns både i Dubai och Abu Dhabi. Jag har åkt med dem tidigare, på en utflykt i öknen i Dubai och av en händelse var det samma trevliga kille som vi hade sist som hämtade upp oss, så kul återseende!

Sightseeing i Abu Dhabi med Knight Tours

Sightseeing i Abu Dhabi

Den tur vi valde var en halvdagstur där vi kollade in de främsts sevärdheterna i Abu Dhabi. Denna kan man om man villl komplettera med ett besök i någon nöjespark, eller museibesök osv för att göra en heldag av det hela. Skönt att ha någon som vet hur man tar sig till respektive plats, ordnar eventuella biljetter, vet hur man ska klä sig osv.

Schejk Zayed-moskén i Abu Dhabi 

Första stoppet var Schejk Zayed-moskén i Abu Dhabi. En enorm moské som har plats för 40.000 personer som ber samtidigt. Här ska män ha kläder som täcker axlar och knän, kvinnor även som täcker håret. Om man kommer i shorts och linne kan man kostnadsfritt låna passande kläder innan man går in!

Sightseeing i Abu Dhabi
Sightseeing i Abu Dhabi
Sightseeing i Abu Dhabi
Sightseeing i Abu Dhabi

Den stora salen för bön inomhus har en handknuten matta som är 5000 m2 stor som 1 200 hantverkare vävde tillsammans under två års tid. Galet! I taket tre enorma matchande kristallkronor. Hit in kunde turister gå in fram tills för några år sedan då några turister spillde dryck på mattan. Numera är det bara en plats för bön, men man kan kika in!

Sightseeing i Abu Dhabi
Sightseeing i Abu Dhabi

Detta är ett måste att besöka i Abu Dhabi, så pampigt!

Emirates Palace

Nästa stopp på vår sightseeing i Abu Dhabi var lyxhotellet Emirates Palace. Hit åker man dels för att kolla in hotellet – undervåningen och lobby är öppen för besök och har ett café där man kan köpa kakor och drycker spetsade med äkta guld.  En annan anledning är utsikten över Abu Dhabis skyskrapor man har från Emirates Palace stora trappa. 

Sightseeing i Abu Dhabi
Sightseeing i Abu Dhabi
Sightseeing i Abu Dhabi

Corniche Road – 8 km strandpromenad 

Corniche Road är en 8 km lång strandpromenad, med massor av restauranger, lekplatser, en stor badstrand samt gång och cykelbanor. Kristallklart vatten som har högsta betyg. Förutom att bada eller sola vid någon av stränderna kan man hyra cyklar och cykla längs hela strandpromenaden. Eller promenera såklart.

Sightseeing i Abu Dhabi
Sightseeing i Abu Dhabi

Coola byggnader längs vägen

Vår chaufför som var en rutinerad guide kunde såklart allt om de coola byggnader vi passerade längs vägen. Som Capital Gate. Ett kontorshus som är ett av de högsta i Abu Dhabi. 160 meter högt som lutar 18 grader. Klart mer än det lutande tornet i Pisa som bara lutar 4 grader!

Capital Gate.
Abu Dhabi Marina

Så mycket kul att se och prefekt med en kunnig guide som pekar ut allt. Då sonen som går i femman nu läser religion var det perfekt att ställa massa frågor om Islam till vår guide under tiden vi reste.

Tanken var att vi även skulle fortsatt till Louvren i Abu Dhabi som inte bara har intressanta utställningar utan även är en spektakulär byggnad. Men sonen var lite jetlaggad och ville hem. så vi skippade det. Fördelen med en egen tur är att man då helt sonika åker hem – vi hann med det jag ville se innan. Och Louvren får vi ta nästa gång!

Sightseeingen i Abu Dhabi gjorde vi i samarbete Knight Tours – tankar och åsikter som alltid mina egna!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar