Al Raha Beach Hotel Abu Dhabi – fina rum, bra mat och trevlig personal!

Dela inlägget:

Nu har jag och sonen bott en vecka på Al Raha Beach Hotel i Abu Dhabi (som var en del i den resa jag vann) och här kommer en utförlig recension av hotellet för er som funderar på vilket hotell ni ska väja i Abu Dhabi!

Sammanfattningsvis om Al Raha Beach Hotel

Rummen är stora och superfina, speciellt om man hamnar i den nybyggda delen. Maten är bra och servicen ännu bättre. Hotellet har egen stranden vid en liten vik med hus på andra sidan. Och läget är lite off, i utkanten av Abu Dhabi. Nu till detaljerna!

Al Raha Beach Hotel
Stor pampig lobby
Al Raha Beach Hotel

Al Raha Beach – Rummen

Hotellet ör byggt 2005 och 2012 gjordes en tillbyggnad. Vi hade ett superiour um i den nya delen. Högt i tak och stora fönster från golv till tak. Rymligt rum med soffa, skrivbordsdel och stor garderob. Mjuk och fräsch heltäckningsmatta på golvet. Gardiner från golv till tak så man kunde mörklägga till kolsvart. Rymligt badrum med både badkar och en stor dusch. 

Al Raha Beach Hotel Rum
Al Raha Beach Hotel Rum
Al Raha Beach Hotel Rum

Vi välkomnades första dagen med blommor på sängen och sedan fick vi olika hälsningar från städpersonalen följande dagar med blommor och djur skapade med handdukar. Sängkonstverk är kanske något jag ska överraska min fru med någon dag här hemma! Överlag mycket trevlig och serviceorienterad roomservice, utan att bli för mycket! 

Al Raha Beach Hotel Rum

Balkongen vi hade låg mot stranden och poolområdet, men hade inga vidare balkongmöbler utan en märklig liten rottingsoffa och ett litet runt bord.  Här skulle ett bord, ett par stolar och en solstol lätt få plats!

Al Raha Beach Hotel Balkong
Al Raha Beach Hotel Balkong
Kvällsvy från balkongen

Den stora cirkelformade byggnaden man ser i bakgrunden är ”the Coin”. Huvudkontor för Abu Dhabis största byggfirma. Inte ett hotell med takbar som jag hoppades på…,. För takbarer eller terrasser mot solnedgången saknas helt på Al Raha Beach Hotel.

Relativt snabbt gratis wi-fi på rummet. Funkade för att t ex streama Netflix, men hackade lite när jag hade videokonferens med jobbet. 

Pool och strand på Al Raha Beach Hotel

Om man ser på hotellets egna bilder kan man tro att man från stranden har en vacker havsutsikt. Så är det verkligen inte, utan stranden är en liten vik och rakt över viken är det andra hus och det byggs för fullt höghus bakom dessa. Inga vågor når in hit och det är långgrunt, så för småbarn är denna strand helt optimal.

Själva poolområdet är bra, med en stor tempererad pool, massor av solstolar och en poolbar som är öppen sent in på kvällen. Intill poolen finns en trädgård med palmer och sköna sittmöbler.

Al Raha Beach Hotel Pool
Al Raha Beach Hotel Strand
Al Raha Beach Hotel Strand

Intill poolen finns också en fotbollsplan, lekplats för småbarn och en barnpool med lekställning.

Al Raha Beach Hotel
Al Raha Beach Hotel
Al Raha Beach Hotel

En till pool och strand

Efter fyra dagar upptäckte vi att det finns även en till – bättre stand – som tillhör hotellet en promenad bort med ytterligare en pool.  Går man vidare längs den stranden kommer man till en liten marina.

En till pool och strand
En till pool och strand
En till pool och strand

Den tillhör egentligen ett område strandvillor, men dessa tillhör hotellet så man kan hänga även här, där det dessutom är finare utsikt.

Inomhuspooler, gym och relax

Det finns två inomhuspooler på olika våningar och vid dem finns även jacuzzis. Dock är de främst för vuxna. Den största poolen har 18-årsgräns och tillhör ett spa där man också kan boka olika behandlingar. Den andra poolen är personer under 18 år endast välkomna till mellan klockan 17-19. Klart trist tyckte jag och sonen som är 11, då det inte var så bra väder när vi var här och gärna skulle nyttjat inomhuspoolerna mer.

Inomhuspooler, gym och relax
+18 poolen
Inomhuspooler, gym och relax
Inomhuspooler, gym och relax
Lilla poolen som var ok 17-19 för barn

Gym och squash

Jag och sonen tränar ihop hemma, på Sats, och tog med oss träningskläder hit då jag hade läst att det fanns gym. Men även här var det åldergräns, 16 år. Dock fanns två squashbanor som vi bokade en timme vilket var kul. Gratis att boka banorna, hyra av racket 120:- sek för två.

Gym och squash
Stort gym med 16-årsgräns
Gym och squash

Restauranger på Al Raha Beach Hotel

Frukost, flera luncher och middagar åt vi på hotellets stora bufférestaurang. Riktigt bra mat, trevlig personal och mysig miljö för att vara en buffetrestaurang.

På frukosten fanns en kock som lagade till ägg på beställning, något jag fortfarande tycker känns så lyxigt! Efter att ha testat igenom äggröra, stekt ägg, olika omeletter beställde jag egg benedict med lax sista dagen, även det kunde de fixa galant!

Andra saker vi gillade på frukostbuffén var färskt frukt, hemgjord granola, ananasjuice och sonen passade på att avsluta varje frukost med nyfriterade munkar och pain au chocolat.

Restauranger på Al Raha Beach Hotel
Restauranger på Al Raha Beach Hotel
Restauranger på Al Raha Beach Hotel
Massor av färsk frukt

Här fanns även en uteterrass vi nyttjande vissa dagar när det var så varmt att man kunde sitta ute.

Som alltid är det en utmaning att äta rätt på en buffé, men jag använde tipsen i den guide jag skrev för ett par år sedan – Hur du äter all-inclusive buffé varje dag i en vecka utan att tröttna eller bli proppmätt – och åt riktigt bra. Oftast en stor sallad till lunch och så valde jag EN rätt till middagen!

Restauranger på Al Raha Beach Hotel
Restauranger på Al Raha Beach Hotel
Restauranger på Al Raha Beach Hotel

Fredagsbrunch i Abu Dhabi

Fredagar är lediga dagar för vanliga tjänstemän i Abu Dhabi och då går många ut och äter fredagsbrunch. De flesta hotell – även detta – dukar då upp en stor fredagslunchbuffé där man går all-in. På Al Raha Beach Hotel bland annat med en sushikock som gjorde sushi på beställning och en dignande dessertbuffé med chokladfontän och sockervaddsmaskin!

Fredagsbrunch i Abu Dhabi
Fredagsbrunch i Abu Dhabi
Fredagsbrunch i Abu Dhabi
Fredagsbrunch i Abu Dhabi
Fredagsbrunch i Abu Dhabi

Det fanns även en Italiensk restaurang vi åt på två kvällar där det var a la carte. Maten här var ok och det var kul att byta miljö, men maten var bättre uppe i buffetrestaurangen.

En dag i veckan brukar de ha persisk afton i en tredje restaurang, men den hyrs även ut till externa event – så den veckan vi var här var den specialmiddagen inställd, men så här ser den ut.

Persisk temarestaurang

En fjärde restaurang är en murrig pub där man har enklare pubmat som burgare.

Puben
Den finns också en sisha-lounge om man vill röka vattenpipa

Middag på stranden

Ville man fira något extra fanns det även möjlighet att äta en 7-rättersmeny nere på stranden, i ett av tre tält. Vindsäkrade fejkstearinljus, vit duk och fint dukat. Inget vi testade men såg mysigt ut!

Soft all-inclusive 

Denna resa när jag reste med sonen hade vi köpt till soft all inclusive – där mat och alkoholfria drycker i buffetrestaurangen ingick.. Ville man testa någon annan restaurang fick man 80 DRH att äta för – 40 för barn.. Det räckte inte riktigt till en varsin pizza i den Italienska restaurangen, utan vi fick då lägga till 40 DRH till.

Det fanns även en fast 3-rättersmeny i den Italienska restaurangen som ingick i all-inclusive vi tog en annan kväll.

Bra utbud av juicer, iste, kaffe, läsk såklart och bubbelvatten. För mig som gärna ”unnar mig” öl, en drink eller ett glas vin lite väl ofta var det lika bra att vi inte hade full all-inclusive. Istället drack jag alkoholfritt hela veckan förutom en eftermiddag då jag blev sugen på en öl. Priserna låg ungefär som hemma i Sverige, runt 60;- för en fatöl.

Galleria intill – Al Raha Mall

Vägg-i-vägg med hotellet ligger gallerian Al Raha Mall, dit man kan gå via en korridor i hotellet. Här finns ett par mataffärer, snabbmatrestauranger, små butiker som säljer skoluniformer, elektronik och kläder. Långt från de glassiga gallerior man hittar bara en kvart bort på Yas Island, men nära! Här finns även en liten bio – perfekt efter middagen om man stannar på hotellet!

Läget

Hotellet ligger lite off, i utkanten av Abu Dhabi. Men, man kan även se det som att det ligger i mitten av allt man vill se och göra i Abu Dhabi, som är rätt utspritt. Al Raha Beach Hotel som grön plupp nedan. Strax norr om ligger Yas Island, där alla nöjesparkerna och många andra turisthotell ligger – 20 minuter bort med taxi.

Västerut i Abu Dhabi finns den stora Schejk Zayed-moskén och längst till vänster Emirates Palace från vilkens entré man har en cool vy över Abu Dhabis skyskrapor. Nordväst ligger Saadiyat Beach, en av de mest populära stränderna i Abu Dhabi med fri utsikt över havet.

Det går gratis bussar från hotellet en gång per dag till ett par olika sights, som moskén i Abi Dhabi eller de olika nöjesparkerna på Yas Island. Vi tog shuttlebussen en dag till vattenparken på Yas Island, men resten av dagarna tog vi Uber, som kostade runt  130:- sek enkel resa. Skönt att kunna åka exakt när man själv vIll. 

Även om man bor på t ex Yas Island så behöver man ta shuttlebuss eller taxi för att transportera sig till sights, nöjesparker eller stranden, så läget kan ju påverka mer eller mindre beroende på vad man planerar att göra i Abu Dhabi.

Ett tips är att pricka in hotell och de saker ni vill se och göra i Google Maps samt ta höjd för taxikostnader från hotellen etc innan ni bestämmer er för hotell!

Läs mer om Abu Dhabi

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...