Saker att göra i Verbier – 10 tips för vintersemestern

Dela inlägget:

Det finns massor av saker att hitta på i Verbier förutom den självklara skidåkningen, restaurangbesöken och after ski:n. De finns med som topp tre i denna lista så ni inte missar dem, men sen kommer de inte lika självklara tipsen. Som hundslädeåkning, ölprovning och kälkåkning!

10 saker att göra i Verbier på vintern

Skidåkning

Verbier är ett av världens bästa skidorter så att inte åka skidor när man kommer till Verbier vore synd. För er som håller med finns ett helt eget reportage om just skidåkning i Verbier här med alla våra tips! (funkar lika bra för er som åker bräda!).

Saker att göra i Verbier Skidåkning

Ät riktigt gott

I Backen och i Verbier by finns massor av härliga restauranger. Även om dessa har jag av en händelse skrivit reportage om. Du hittar restaurangerna i backen här och reportaget om restaurangerna nere i byn här.

Gå på after ski

Vi var i Verbier med barnen, så vi tog bara en sväng till en after ski på Le Rougem och kollade in den klart lugnare after ski’n på W. Det finns massor med alternativ för after ski. Röjig, lugn, i backen eller nere i byn., Det finns till och med en särskild busslinje som går mellan 20-22 som heter After ski turen. Och ska man både festa och åka skidor nästa dag är det ju smart att peaka tidigt! Här hittar ni en lista på alla after ski-ställen i Verbier.

Saker att göra i Verbier After Ski

Gå på Ölprovning

Trenden med mikrobryggerier har kommit även till Verbier och här finns nu ett mikrobryggeri, i källaren av hotellet Via Montagne. Här kan man boka en plats för att prova lite olika öler uppe i baren för att sedan gå ner och kolla in bryggeriet. Perfekt att göra innan middagen för den ölintresserade!

Saker att göra i Verbier Ölprovning
Saker att göra i Verbier

Åk hundsläde

Kan man tänka sig något mysigare än att krypa ner under en stor filt och bli dragen framåt av ett glatt gäng hundar? Detta finns som en aktivitet här i Verbier. En ”panoramic tour” kostar 5000 Sek för 2 vuxna och 2 barn, eller en halvdag för 9000 SEK för en familj. Då ingår det att man får klappa hundarna….

Saker att göra i Verbier Hundsläde

Testa paragliding

Trist att vara på marken hela tiden? Testa paragliding från toppen av skidbacken. För nybörjare finns tandemvarianter. Läs mer hos flygklubben här.

Saker att göra i Verbier Paragliding

Åk norra Schweiz längsta kälkbacke

I Schweiz är det populärt att åka kälke nedför skidbacken. Helt galet kan man tycka som svensk, men här är det helt normalt. Det går undan och man får styra så gott man kan med fötterna. Här i Vwerbier finns den längsta kälkbacken i norra Schweiz. 711 meter lång är denna backe som ni kan läsa mer om här!

Saker att göra i Verbier Kälke

Gå med snöskor

Man kan antingen hyra snöskor på sportaffärerna nere i byn och gå en egen promenad i snön, eller köpa biljett till en organiserad snöskotur. Själv föredrar jag skidor men är man en grupp som hatar skidåkning men älskar att vara ute i naturen är detta ju en perfekt aktivitet!

Saker att göra i Verbier snöskor

Testa att göra ost

Ost är en central del i det schweiziska köket, med raclette och ostfondue som två rätter som finns på alla rustika krogar med självaktning. Men hur gör man ost? det kan man ta reda på vid en ”cheesemaking workshop”.

Testa isklättring

Tycker du att vanlig bergsklättring är lite för enkelt? Då är isklättring något för dig!

Saker att göra i Verbier Isklättring

Verbier på sommaren?

På sommaren är det vandring och cykling som gäller. Jag och sonen är riktigt sugna på att göra en cykelresa i alperna, vi får se om det blir redan nu till sommaren!

Fler reportage om Verbier

  • Bästa sättet att ta sig till Verbier
  • Verbier utsett till Schweiz bästa skidord

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...