Långfredag i Barcelona – sightseeing på egen hand

Dela inlägget:

Vår sista heldag i Spanien tog vi bilen in till Barcelona för sightseeing. Det var långfredagen, så mycket var stängt men för mig som inte är någon fan av att spendera tid på semestrar i affärer var det bara en bonus!

Hamnen i Barcelona – Port Vell

Vi parkerade bilen i ett garage vid hamnen och hamnade på en marknad där man sålde kopierade märkeskläder, ett stenkast från hamnen där enorma yachter ligger sida vid sida.

Hamnen i Barcelona - Port Vell

Hamnen i Barcelona - Port Vell

Hamnen i Barcelona - Port Vell

På denna marknad finns också stånd som säljer oliver, korvar, choklad eller fatöl. Inte mitt förstaval men resten av familjen gillar marknader så vi hängde där ett tag innan vi gick vidare in mot de gamla kvarteren, Barri Gotic.

Hamnen i Barcelona - Port Vell

Hamnen i Barcelona - Port Vell

På väg ut från hamnen kommer man förbi en rad med fina strandrestauranger som såg trevliga ut, men det var lite tidigt för lunch för oss och vi hade dessutom siktet inställt på en annan restaurang.

Hamnen i Barcelona - Port Vell

Hamnen i Barcelona - Port Vell

Längre ut i hamnen ligger Hotell W, en lång strand och när det inte blåser halv storm kan man även ta en linbana härifrån upp till berget Montjuic där utsikten ska var något extra. Något för nästa besök i Barcelona! Den här delen av hamnen sparade vi dock till vår segway-tur som vi hade planerad för eftermiddagen.

Barri Gotic – Gamla stan

I gamla stan vimlar det av små cafeer och restauranger och vi stannade för en kaffe på La Teteria, ”tehuset”, som förutom massa olika teer även hade massor av goda färskpressade juicer och smoothies. Sightseeing till fots med barn kräver frekventa stopp!

Barri Gotic - Gamla stan

Barri Gotic - Gamla stan

Barri Gotic - Gamla stan

La teteria Barcelona

La teteria Barcelona

La teteria Barcelona

Mycket var alltså stängt denna långfredag men några små butiker var öppna. Fokus var dock inte på shopping utan att bara gå runt och kolla in alla mysiga små gränder, torg och folklivet. Hade tänkt kolla in Katedralen Santa Eulalia men det var så lång kö in så vi fick hålla till godo med street-akrobater i stället.

Barcelona street acrobats

Placa de Catalunia och La Rambla

Fortsatte sen till Placa de Catalunia, Barcelonas största torg med flera monument, fontän och typiska duvor, omgivet av flera stora affärsgator, varuhus och även många andra affärer. Placa de Catalunia ligger mellan den gamla och den nya delen av Barcelona och är ett naturligt centrum i staden. Här låg också den restaurang min fru kollat ut för lunch, Honest Greens.

Långfredag i Barcelona - sightseeing på egen hand

Placa de Catalunia

Honest Greens i Barcelona

Tänk er en mix av Holy Greens och Reload i Stockholm, men bredare utbud av rätter, lokal öl och combucha på fat, hög musik och snabb service. Riktigt bra lunchställe – hade detta funnits hemma i Stockholm hade vi vart stammisar!

Honest Greens i Barcelona

Honest Greens i Barcelona

Honest Greens i Barcelona

Honest Greens i Barcelona

Honest Greens i Barcelona

La Rambla

På vägen tillbaka tog vi La Rambla tillsammans med alla andra påskfirare i Barcelona. Pampig boulevard kantad av hotell, restauranger av olika nivå och affärer, dock stängda helgdagar.

La Rambla

Plaça Reial

Vid Ramblan ligger det fantastiska torget Plaça Reial som är något av en nöjeshub i Barcelona. Perfekt för en lunch eller fika på dagen, på kvällarna slår nattklubbarna runt detta torg upp dörrarna.

Plaça Reial

Matmarknaden Mercat La Boqueria

Vid Ramblan ligger också den stora matmarknaden Mercat La Boqueria, också tyvärr stängd. Älskar annars att gå runt och kolla in lokala matmarknader och saluhallar. Vår son blev dock glad över att matmarknaden var stängd – han var överpeppad på att komma fram till segwayturen som var nästa del av vår sightseeing i Barcelona. Mer om den i nästa inlägg!

Mercat La Boqueria

Mercat La Boqueria

Att åka till en storstad över påsk:

Mycket är stängt, speciellt på långfredagen. Så är det shopping man har som huvudfokus är detta inte en optimal helg. Men om man som jag helst vill undvika shopping och istället kolla in stan och hänga på restauranger och barer är det en perfekt helg!

Mer tips om saker att göra i Barcelona:

Pinchos och takbarer i Barcelona

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...