fbpx
Matochresebloggen
Påsklov i Spanien
Katalonien Okategoriserad Spanien

Påsklov i Spanien – i eget hus i Katalonien

För tre år sedan var jag och min bror en weekend i Katalonien och då var det upplevelsen ute på landet som var den bästa, även om även sista dagen i Barcelona var kul såklart där vi fokuserade på takbarer och pinchos! Jag var efter denna resa klart sugen på att se mer av Katalonien och när vi fick möjlighet att låna ett hus uppe i bergen norr om Barcelona via bostadsbytarsiten Homeexchange som vi är med i, blev beslutet ännu enklare!

Efter lite mailande med värden gjorde vi upp bytet och bokade in en resa på påsklovet. Homeexchange har ett system där man tjänar poäng (lite oklart hur) men vi har massor med poäng. Dessa kan man använda för att låna hus av andra medlemmar utan att de sedan behöver bo hos oss. Mer som en stor klubb där man lånar ut sitt boende till varandra när man inte är hemma.

Från Stockholm till Sant Vincenc de Castellet

I tisdags eftermiddag flög vi direkt till Barcelona från Stockholm och hämtade vid ankomst ut en hyrbil för att åka sista biten till den lilla byn Sant Vincenc de Castellet, en trekvart med bil från Barcelona.

vägarna i katalonien

Till dessa trakter kommer många för att vandra, klättra eller för att åka upp till Monestir de Montserrat – ett stort kloster i närheten. Närmaste större stad är Manresa med 75 000 invånare en mil bort.

Påsklov i Spanien i “vårt” hus!

Detta var klart ett av de bästa husen vi lånat, med två stora sovrum, kök och matsal. En uteplats med matsalsbord, solstolar och pool, inramad av berg. Dessutom tre altaner i olika vädersträck. Så skönt med mycket plats när man reser hela familjen och även kunna laga en del mat hemma.

eget hus i Katalonien

eget hus i Katalonien

eget hus i Katalonien

Påsklov i Spanien

När vi kom välkomnades vi med ett handskrivet brev och en flaska vin som värden gjort ihop med några vänner. Och till barnen en varsin strut med påskgodis. Så himla omtänksamt! En vän till värden (som var på motorcykelsemester!) mötte oss vid huset och gav oss nyckeln och visade runt.

eget hus i Katalonien

Första morgonen åkte vi och handlade mat för dagarna här på en stor mataffär i Manresa och åt sedan årets första frukost i solen utomhus – underbart!

Påsklov i Spanien

Med detta hus som bas gav oss iväg på vår första utflykt – till Costa Brava-kusten, 90 minuters bilresa från Sant Vincenc de Castellet. Läs mer om vårt dygn i Costa Brava i nästa inlägg!

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  21 april, 2019 at 14:22

  Trevligt med vinet och godiset! 🙂 Ser över huvud taget ut som ett trevligt hus att semestra i!

  • Reply
   christianmuda
   21 april, 2019 at 17:00

   Ja, det är verkligen lyxigt med ett stort hus som bas istället för ett hotellrum! Och då man bor utan kostnad och lagar en del mat hemma kan man kosta på sig lite annat som finare restauranger och någon hotellnatt om man gör en längre utflykt!

Lämna gärna en kommentar