fbpx
Matochresebloggen
Segway i Barcelona
Barcelona Spanien

Segway i Barcelona – sightseeing på två hjul!

Att gå långa sträckor för sightseeing med barn är inte det lättaste även om våra börjar blir riktigt stora och duktiga. Men gör man det på en segway går det som en dans att ta sig runt i stort sett hur långt som helst. Jag och sonen hyrde Segways i Karlstad förra året och körde med dem i skogen vilket var superkul. Så en rundtur på Segways med hela familjen lät som en riktigt bra ide.

Vi hade en heldag i Barcelona vår näst sista dag på påsksemestern i Katalonien och två timmar på eftermiddagen hade vi bokat in en Segwaytur hos Robotcity – ett företag som hyr ut Segways med guide i en, två eller tre timmar. På tvåtimmarsturen som vi tog hinner man med med många stopp på platser som:

  • Port Olympic
  • Ciutadella Parc
  • Arc De Triumph
  • Face of Barcelona
  • Columbus Monument
  • The Church of La Merce
  • Barcelona Harbour

Segway i Barcelona – sightseeing på två hjul!

Även vår dotter har testat segway tidigare på Leksand sommarland, men min fru var helt novis och vi höll på att skratta ihjäl oss när hon innan turen skulle lära sig att balansera på Segwayen…

Segway i BarcelonaSegway i Barcelona

Men efter några minuters träning fick hon in balansen och vi åkte iväg. Genom alléer, parker och gågator.

Segway i BarcelonaSegway i Barcelona

Segway i BarcelonaSegway i Barcelona

Segway i Barcelona

Genom stan förbi sight efter sight och ut till hotel W, där man normalt kan gasa på järnet med sina Segways på en lång pir. Denna dag blåste det dock halv storm så vi klev av våra segways för en stund och blåste nästan bort!

Sightseeing på segway – det optimala sättet att se en stad

Med två barn som är 11 och 13 är verkligen en tur på segway det optimala sättet att se en stad. Bara att stå på en segway är kul, att dessutom få åka runt 2 timmar är ännu roligare. Att man dessutom samtidigt får se massa sights i en stad som Barcelona – världsklass!

Detta kommer vi absolut göra igen, så kul – speciellt med barnen som älskade detta!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar