Surfers i Humlan – sommarrestaurang i Humlegården

Dela inlägget:

Edit Juni 2023: I år är det inte Surfers kinesiska meny i Humlan, utan en mexikansk pop-up. Läs mer om den här.

Restaurang Surfers på Regeringsgatan 88 har länge varit en populär restaurang, med smakrika kinesiska smårätter. Jag var i den vanliga restaurangen på Regeringsgatan för ett par år sedan och år även på Surfers filial i Visby sist vi var där. Nu i veckan var det dags att testa Surfers i Humlan, en pop-up som ligger i hörnet av parken mittemot Scandic Anglais. Självklart med en stor surfingbräda vid entrén!

Surfers i Humlan

Surfers i Humlan

Restaurangen är en stor uteservering och har tak i genomskinlig plast som skyddar mot regn. Vi hade inte bokat bord och när vi kom sa hovmästaren att det var fullbokat. Men, när jag frågade om väntelista visade det sig att det bara var ett sällskap före oss och när det bara var jag och min fru kunde vi snabbt få ett bord med en sittningstid på 90 minuter ändå, fast det egentligen var fullbokat senare på kvällen.

Surfers i Humlan

Mat och dryck på Surfers i Humlan

Vi startade med en Wa ha ka – en cocktail på Mezcal, vattenmelon, lime och havssalt. Riktigt bra bett av Mezcal:en, lätt sötma från vattenmelonen och fin syra från limen. En riktigt somrig cocktail som ser sötare ut än vad den är. Verkligen en drink i min smak! (138:-)

Surfers i Humlan
Surfers i Humlan

Här på Surfers i Humlan är det en begränsad meny jämfört med huvudrestaurangen. 12 smårätter med smaker från det sichuanesiska köket finns att välja på. där man rekommenderas 2-3 stycken per person (98:- st).. Av rätterna på menyn tog vi några av de som vi mindes – och verkligen gillade – från tidigare besök.

Surfers i Humlan
Surfers i Humlan

”Lyckobringande räkbollar” fyllda med kyckling, räkor, vitlök och koriander – krispiga och med en supergod dippsås till. ”Fem kryddors revbensspjäll” var små möra spjäll med en tjock, söt glace med kanel och stjärnanis. Också riktigt gott.. Bang Bang ji zi var kalla marinerade kycklingbröst med sesam och gurka, som kanske inte lyfte riktigt. ”Barbarisk rättika” med risvinäger och koriander var ett god grönsaksrätt och det var även kelpsallad med ungbönsgroddar, potatis och sichuanpeppar. Till rätterna serverades ris.

5 rätter som vi tog in var aningen i underkant – det mesta var så gott att vi skulle kunnat ta in en omgång till – speciellt räkbollarna och revbensspjällen. Men, ibland är även jag måttlig 🙂 så vi tog in notan och promenerade hemåt i den ljumma sommarkvällen istället!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...