Dagsutflykt till Marstrand

Marstrand är en klassisk svensk sommarstad, som bland annat är ett seglingscentrum på västkusten och startplats för Marstrandsregattan och Match Cup Sweden. Är man i centrala Göteborg tar man sig till Marstrand med bil på 40 minuter, en kvart längre om man åker kommunalt.

Efter en dag i Göteborg och natt på Hotell Eggers fortsatte vi vår roadtrip till Marstrand som vi varit sugna på att kolla in länge! Eller, mer korrekt var vårt mål Marstrandsön som ligger bara några minuters färja från Marstrand.

Lunch på Utters Rökeri på vägen till Marstrand

På vägen till Marstrand satt min fru och researchade bra lunchställen. Ett med bra betyg låg strax innan Marstrand – Utters Rökeri. Vi stannade till och det såg så mysigt ut att vi bestämde oss för att luncha här innan vi tog färjan över.

Vi var alla sugna på räkor och tog in helt nyrökta räkor som de röker själva här på sitt lilla rökeri. Supergoda – verkligen ett tips om ni är i dessa krokar!

Utters Rökeri på vägen till Marstrand
Utters Rökeri på vägen till Marstrand

Dagsutflykt till Marstrand – färjan över

Bilen ställde vi på en parkering kort från hamnen och tog sedan färjan över till Marstrandsön. Färjan går en gång i kvarten och tar bara två minuter. Man använder antingen ett förladdat Västtrafikkort eller köper en biljett i biljettautomaten intill färjan – smidigt!

Dagsutflykt till Marstrand - färjan över
En av alla asiatiska turister som vi träffade på!
Färjan över till Marstrandsön
rhdr

Fem saker att göra på Marstrand

På en dagsutflykt till Marstrand hinner man med mycket och vill man stanna sent går färjan tillbaka hela natten! Här kommer våra topp tre tips på saker vi gjorde på Marstrand plus tips för er som gillar att bada nakna och att festa!

1# Strosa runt i i hamnkvarteren

Mysiga små gator, butiker och restauranger. Riktigt pampiga godsägarvillor och massor av folk att kolla på!

saker att göra på Marstrand
saker att göra på Marstrand

2# Ta en fika på Bergs konditori

Det klart mest populära konditoriet i Marstrand är Bergs, där många köper sitt matbröd eller tar en fika. Mest sittplatser finns det vid kajen, men det finns även bord inne för regniga dagar.

Bergs konditori

3# Vandra upp till Karlstens fästning

Högst upp på Marstrandsön, ovanför stadsbebyggelsen, ligger Karlstens fästning. Den dominerar stadsbilden och från toppen har man en härlig utsikt över Marstrand. Klart värt den branta promenaden upp.

Karlstens fästning
Karlstens fästning
Karlstens fästning

4# Bada på Marstrands nakenbad

Marstrands nakenbad är ett avskilt klippområde på sydvästra delen av Marstrandsön. Det är separata områden för damer och herrar med omklädningsrum. Vill man bada med badkläder på finns en badstege också utanför det avskilda området. Vi skippade dock badet denna dag som inte var så varm.

5# Ät middag eller festa på Societetshuset

Marstrands mest kända partyställe är Societetshuset. Det invigdes 1887 till Oscar II:s ära och har fungerat som festvåning i över 120 år. I år har de en pop-up restaurang på husets övre terrass ut mot havet. Även ett perfekt ställe att avnjuta solnedgången ifrån. Här tar vi lunchen nästa gång vi kommet till Marstrand!

 festa på Societetshuset

Efter några timmar på Marstrand tog vi färjan tillbaka och hoppade in i bilen till nästa stopp på vår resa – Grebbestad och Tanumstrand. Mer om det i nästa inlägg!

Har du varit på Marstrand? Fler tips? Kommentera gärna!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...