Nook Restaurang Recension

Dela inlägget:

Nook är en restaurang jag länge velat testa men har aldrig kommit dit. När jag fyllde år sist fick jag en middag här i present av mina syskon så nu i veckan blev det äntligen av. Restaurangen ligger på Åsögatan på söder och öppnade för snart fyra år sedan. Lokalen är inredd stilrent men enkelt med halvkaklade väggar, udda trästolar och träbord där man tar besticken själv ur en plåtburk.

Nook Restaurang Recension

Vi slår oss ner och servitören föreslår att vi börjar med något ur deras snacksmeny. Jag har fått tips om deras sliders med sidfläsk, hoisinsås och picklad gurka så jag tar en sån. Perfekt kombo med det salta sidfläsket, stinget i gurkan och den starka såsen.
Nook Restaurang Recension

Menyer på Nook – 380 och 430

Volt har två trerättersmenyer – ”380” och ”430” som är priset för respektive meny. Man kan även köpa rätterna a la carte, men man får en rejäl rabatt om man tar hela menyn. Vi fastnar för meny 380 som består av en oxtartar, hälleflundra och glass.
Tartaren är ett litet konstverk på hängmörat oxinnanlår skuret i fina små bitar, fermenterad svampemulsion, picklad kantarell, svart trumpetsvamp och friterat ris. Lika god som den är vacker. Varmrätten är en perfekt stekt bit hälleflundra, en rökt aubergine, pak choim picklad rättika och en stor klick sesamhollandaise. Så här ska en fisk serveras, med fräscha grönsaker till och en god fet sås. Supergott.
Nook Restaurang Recension Nook Restaurang Recension
Desserten är lika bra som resten av menyn. En perfekt kula ingefärsglass och en bit seg äppelpaj, på en spegel av misokola och hasselnötter.
Nook Restaurang Recension
Varför har jag inte varit här tidigare? Supergod mat, trevlig personal, bra utbud av både öl på fat och vin på glas och billigt – 380 kronor för denna meny var verkligen ett fynd!

Fakta om Nook

Öppettider:  ons–lör 17–23
Pris: Snacks 45 – 75 kr. Trerättersmenyer för 380 –430 kr.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...