fbpx
Matochresebloggen
Nook Restaurang Recension
Restauranger Restauranger i Stockholm

Nook Restaurang Recension

Nook är en restaurang jag länge velat testa men har aldrig kommit dit. När jag fyllde år sist fick jag en middag här i present av mina syskon så nu i veckan blev det äntligen av. Restaurangen ligger på Åsögatan på söder och öppnade för snart fyra år sedan. Lokalen är inredd stilrent men enkelt med halvkaklade väggar, udda trästolar och träbord där man tar besticken själv ur en plåtburk.

Nook Restaurang Recension

Vi slår oss ner och servitören föreslår att vi börjar med något ur deras snacksmeny. Jag har fått tips om deras sliders med sidfläsk, hoisinsås och picklad gurka så jag tar en sån. Perfekt kombo med det salta sidfläsket, stinget i gurkan och den starka såsen.
Nook Restaurang Recension

Menyer på Nook – 380 och 430

Volt har två trerättersmenyer – “380” och “430” som är priset för respektive meny. Man kan även köpa rätterna a la carte, men man får en rejäl rabatt om man tar hela menyn. Vi fastnar för meny 380 som består av en oxtartar, hälleflundra och glass.
Tartaren är ett litet konstverk på hängmörat oxinnanlår skuret i fina små bitar, fermenterad svampemulsion, picklad kantarell, svart trumpetsvamp och friterat ris. Lika god som den är vacker. Varmrätten är en perfekt stekt bit hälleflundra, en rökt aubergine, pak choim picklad rättika och en stor klick sesamhollandaise. Så här ska en fisk serveras, med fräscha grönsaker till och en god fet sås. Supergott.
Nook Restaurang Recension Nook Restaurang Recension
Desserten är lika bra som resten av menyn. En perfekt kula ingefärsglass och en bit seg äppelpaj, på en spegel av misokola och hasselnötter.
Nook Restaurang Recension
Varför har jag inte varit här tidigare? Supergod mat, trevlig personal, bra utbud av både öl på fat och vin på glas och billigt – 380 kronor för denna meny var verkligen ett fynd!

Fakta om Nook

Öppettider:  ons–lör 17–23
Pris: Snacks 45 – 75 kr. Trerättersmenyer för 380 –430 kr.

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

  • Reply
    Hannes
    3 december, 2017 at 09:01

    Du har blandat ihop Volt och Nook i texten.

Lämna gärna en kommentar