Nook Restaurang Recension

Dela inlägget:

Nook är en restaurang jag länge velat testa men har aldrig kommit dit. När jag fyllde år sist fick jag en middag här i present av mina syskon så nu i veckan blev det äntligen av. Restaurangen ligger på Åsögatan på söder och öppnade för snart fyra år sedan. Lokalen är inredd stilrent men enkelt med halvkaklade väggar, udda trästolar och träbord där man tar besticken själv ur en plåtburk.

Nook Restaurang Recension

Vi slår oss ner och servitören föreslår att vi börjar med något ur deras snacksmeny. Jag har fått tips om deras sliders med sidfläsk, hoisinsås och picklad gurka så jag tar en sån. Perfekt kombo med det salta sidfläsket, stinget i gurkan och den starka såsen.
Nook Restaurang Recension

Menyer på Nook – 380 och 430

Volt har två trerättersmenyer – ”380” och ”430” som är priset för respektive meny. Man kan även köpa rätterna a la carte, men man får en rejäl rabatt om man tar hela menyn. Vi fastnar för meny 380 som består av en oxtartar, hälleflundra och glass.
Tartaren är ett litet konstverk på hängmörat oxinnanlår skuret i fina små bitar, fermenterad svampemulsion, picklad kantarell, svart trumpetsvamp och friterat ris. Lika god som den är vacker. Varmrätten är en perfekt stekt bit hälleflundra, en rökt aubergine, pak choim picklad rättika och en stor klick sesamhollandaise. Så här ska en fisk serveras, med fräscha grönsaker till och en god fet sås. Supergott.
Nook Restaurang Recension Nook Restaurang Recension
Desserten är lika bra som resten av menyn. En perfekt kula ingefärsglass och en bit seg äppelpaj, på en spegel av misokola och hasselnötter.
Nook Restaurang Recension
Varför har jag inte varit här tidigare? Supergod mat, trevlig personal, bra utbud av både öl på fat och vin på glas och billigt – 380 kronor för denna meny var verkligen ett fynd!

Fakta om Nook

Öppettider:  ons–lör 17–23
Pris: Snacks 45 – 75 kr. Trerättersmenyer för 380 –430 kr.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...