Restaurang Triton – riktigt god mat till rimliga priser!

Dela inlägget:

Restaurang Triton öppnade i November 2022 på Ringvägen i Stockholm och drivs av ett gäng som tidigare kommer från välrenommerade restauranger som Gastrologik, Ekstedt och Tyge & Sessil. Triton fick utmärkelsen Bib-Gourmand av Michelinguiden 2023 – som ges till restauranger som serverar ”god mat till rimliga priser”. Krogar som får detta betyg brukar nästan alltid vara bra, så när jag läste om dem tänkte jag att här ska vi äta i höst och i fredags gick jag till Restaurang Triton med mina syskon.

Restaurang Triton

Det spelas fransk jazz från en vinylspelare när vi kommer bland de första gästerna och det är en mysig, lite hippie-aktig känsla. Enkel men fin och genomtänkt inredening som nästan ger en hemma-hos vibe. Det är en öppen lokal, där man ser rakt i in köket.

Restaurang Triton
Restaurang Triton

Det råder ett skönt lugn i köket – troligen för att man har en fast meny med ett fåtal rätter sopm man kan preppa långt innan gästerna kommer och sedan mer eller mindre bara göra de sista detaljerna innan servering.

Menyn på Restaurang Triton – en överraskning!

Menyn på restaurang Triton fick vi reda på först när vi kom hit. Den finns varken på deras web eller Instagram utan ändras då och då beroende på tillgång till råvaror och blr en liten överraskning när man kommer hit. Vad man dock vet är att den kostar 600:- för tre rätter. Jag trodde det skulle vara en klassisk trerätters, men det var ingen dessert med i detta paket utan det fick man lägga till om man ville. Det fanns även en del extrarätter man kunde ta in mellan vissa rätter, som ostron eller råräkor.

Menyn på Restaurang Triton - en överraskning!

Vi satt oss ner och jag startade med en liten estrella, som finns på fat. Vi tog bubbligt vatten, som här är ett spanskt importerat mineralvatten som stack ut lite på denna restaurang som annars har fokus på närodlat och lokala råvaror. Helt onödigt när vi har så bra vatten i Stockholm!

Menyn på Restaurang Triton - en överraskning!

Men har en liten vinlista men jag gjorde det enkelt för mig och tog deras vinpaket som var matchat med kvällens meny (400:-).

Innan den första rätten fick vi en kall tomatsoppa som var riktigt musigt och god, med en svag ton av timjan, som gjorde att det påminde om te.

Sedan fick jag in ett glas chardonnay som var riktigt gott och sen den första rätten som var ångade färska bönor med lövtunna skivor lardo och ostrondressing. Krispiga och riktigt goda bönor som fick ett lyft med såsen och den smakrika lardon.

Nästa rätt var en pastaservering, med tagliolini som var perfekt al dente som serverades med tomatsås och sardeller. En supergod enkel pastarätt som jag fick ett glas rött till som passade perfekt.

Tredje rätten var grillad kyckling med kantareller och en musig kycklingsky, samt ett nybakat surdegsbröd att suga upp den goda skyn med. Så mör kyckling och jag älskar enkelheten i dennna avskalade och så goda rätt.

Vi var rätt mätta så här långt, så vi delade på kvällens dessert. Vit persika med creme-cru glass. Fantastiskt god glass – och jag kom på att det verkligen är dags att jag dammar av glassmaskinen jag köpte förra sommaren och börjar göra egen glass igen. Det är ju så gott med helt nygjord glass och denna som var gjort på rågrädde var helt magisk.

Helhetsbetyget om middagen på Restaurang Triton blir riktigt bra. Riktigt god, modern och fräsh mat och viner som passade perfekt till. Lite kort sittningstid – bara drygt 2 timmar, så vi fick skynda oss lite på slutet. Men servitrisen erbjöd oss att flytta till ett bord i drop-in området så vi blev inte så bryskt utkörda som man annars kan bli när man går över sin sitningstid

Drop in på Restaurang Triton – Capri Corner

För middag i matsalen behöver man boka bord, men det finns även en rad med drop-in platser med kvällens rätt, där man även kan ta in snacks och ostron. Ett tips för er som är för sent ute för ett bord i matsalen, eller inte vill äta en hel meny.

Drop in på Restaurang Triton

Address: Ringvägen 87

Fler restauranger i Stockholm med mat som är i samma stil

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...