Michelinkrogen Stube Hermitage i Madonna di Campiglio

Dela inlägget:

I den italienska alpbyn Madonna di Campiglio finns tre restauranger med en stjärna i Guide Michelin och en restaurang med utmärkelsen Bib Gourmand. Vi åt middag en kväll på en av de enstjärniga restaurangerna – Stube Hermitage. Efter första kvällen med avskalad men väldigt vällagad mat såg jag verkligen fram mot lite mer fine-dining!

Denna restaurang ligger i lyxhotellet Stube Hermitage och har haft sin stjärna länge. Samma familj har drivit detta hotell i flera generationer och det är en klart familjär, nästan hemma hos-känsla, som förstärks av familjens lilla hund som går runt i loungen.

En alpig och italiensk signaturcocktail

Vi startade med hotellets signaturcocktail i deras lounge, som gick i naket trä, grönt och rött! Detta var en cocktail som man gjorde på lokal örtlikör, prosecco och sodavatten. En god och smakrik cocktail som verkligen kändes både italiensk och alpig. 

Italiensk fine-dining

Sedan fortsatte vi in i deras matsal där man bara tar 3-4 sällskap per kväll. En kock från Sardinien står bakom deras prisbelönta meny, som både var vacker och riktigt god – matchad såklart med italienska viner.

Detta var klassisk riktigt bra fine-dining med en Italiensk touch på alla rätter.

Kockens favorit – pastan

När middagen var slut kom kocken Antonio Lepore ut och hälsade. Denna blott 28-åriga stjärnkock pratade bara italienska, men hovmästaren kunde tolka åt oss. Jag frågade bland annat vilken av rätterna han var mest stolt över – och det var den avskalade pastarätten Cacio e pepe – pasta med flera sorters ost och svartpeppar. Den var även en av mina favoriträtter på menyn!

Hit kan jag verkligen rekommendera ett besök när ni kommer till Madonna di Campiglio, så gott och trevligt. En avsmakningsmeny här kostar 150 Euro plus dryck.

Läs mer om Madonna di Campiglio

Läs mer om Italien

Besöket i Madonna di Campiglio var del av en pressresa arrangerad av den Italienska Turistbyrån. Tankar och åsikter som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...