Michelinkrogen Stube Hermitage i Madonna di Campiglio

Dela inlägget:

I den italienska alpbyn Madonna di Campiglio finns tre restauranger med en stjärna i Guide Michelin och en restaurang med utmärkelsen Bib Gourmand. Vi åt middag en kväll på en av de enstjärniga restaurangerna – Stube Hermitage. Efter första kvällen med avskalad men väldigt vällagad mat såg jag verkligen fram mot lite mer fine-dining!

Denna restaurang ligger i lyxhotellet Stube Hermitage och har haft sin stjärna länge. Samma familj har drivit detta hotell i flera generationer och det är en klart familjär, nästan hemma hos-känsla, som förstärks av familjens lilla hund som går runt i loungen.

En alpig och italiensk signaturcocktail

Vi startade med hotellets signaturcocktail i deras lounge, som gick i naket trä, grönt och rött! Detta var en cocktail som man gjorde på lokal örtlikör, prosecco och sodavatten. En god och smakrik cocktail som verkligen kändes både italiensk och alpig. 

Italiensk fine-dining

Sedan fortsatte vi in i deras matsal där man bara tar 3-4 sällskap per kväll. En kock från Sardinien står bakom deras prisbelönta meny, som både var vacker och riktigt god – matchad såklart med italienska viner.

Detta var klassisk riktigt bra fine-dining med en Italiensk touch på alla rätter.

Kockens favorit – pastan

När middagen var slut kom kocken Antonio Lepore ut och hälsade. Denna blott 28-åriga stjärnkock pratade bara italienska, men hovmästaren kunde tolka åt oss. Jag frågade bland annat vilken av rätterna han var mest stolt över – och det var den avskalade pastarätten Cacio e pepe – pasta med flera sorters ost och svartpeppar. Den var även en av mina favoriträtter på menyn!

Hit kan jag verkligen rekommendera ett besök när ni kommer till Madonna di Campiglio, så gott och trevligt. En avsmakningsmeny här kostar 150 Euro plus dryck.

Läs mer om Madonna di Campiglio

Läs mer om Italien

Besöket i Madonna di Campiglio var del av en pressresa arrangerad av den Italienska Turistbyrån. Tankar och åsikter som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...