Nya restauranger 2021 i Stockholm

Dela inlägget:

Restaurangåret 2021 har verkligen startat i uppförsbacke för Sveriges restauranger, med begränsade öppettider och max fyra personer per bord. Men det finns hopp om framtiden och det kommer faktiskt att öppna flera nya restauranger 2021 i Stockholm trots allt. Här är de mest intressanta som nyligen öppnat – eller kommer att öppna under 2021.

Restaurang Ted

Snacks och mellanrätter som tomater med sardellkräm eller grillad gös med vit sparris serveras på Restaurang Ted på Grev turegatan 30. Ytterst kortfattad hemsida, på deras instagram finns lite mer bilder och information om maten!

Kapibara – ramen på Östermalm

Denna restaurang är perfekt att boka bord på när längtan efter Japan blir för stor. Här serveras ramen med handkramade nudlar, goyoza & friterade kycklinglår. Folköl eller alkholfritt öl står på dryckeslistan och man har öppet alla dagar i veckan. Vardagar 11.30-20, helger 12-20. Jag var där för en lunch – gott och trevligt, men inte något superspeciellt.

 • Adress: Riddargatan 20
 • Webben hittar ni här.

Cok! Öppnar ytterligare en ”Fine-fast-food”.

På Hornsbergsstrand 53 hittar man sedan ett par år tillbaka Cok! som serverar det som de själva kallar för Fine Fast-Food. En blandning mellan “fine dining” och “fast-food”. På menyn hittar man döner kebab, turkisk pizza och köttfärsfyllda degknyten. Snart öppnar man ytterligare en Cok! Denna gång på Nytorget och det ryktas om en bredare meny än på Hornsbergsstrand. Längtar man efter äkta turkisk kebab är det hit man ska gå! Öppet för både lunch och middag alla dagar i veckan – Måndag 11-14, tisdag-fredag 11-20 och helger 12-20.

 • Adress: Hornsbergs Strand 53. – snart även på Nytorget
 • Webben hittar ni här.

Ricordi – Italienskt vid Kungsträdgården

Ännu en italienare slår upp dörrarna i vår. Det är Ricordi som är en Italiensk krog som öppnar vid Kungsträdgården. Öppnade 6 maj.

 • Adress: Kungsträdgårdsgatan 18
 • Webben hittar ni här.

Brasserie Astoria – Franzens nya restaurang

I den gamla Astoriabiografen på Nybrogatan öppnade stjärnkrögaren Björn Frantzén den 15 Mars 2021 Brasserie Astoria. Läs mer om Astoria i detta inlägg. Här kan ni läsa om mitt första besök på Astoria.

 • Adress: Nybrogatan 11
 • Webben hittar ni här.

Hötorget Kvarterskrog – öppnar i Juni 2021

Hötorget får under Juni 2021 ett restaurangtillskott då Bockholmengruppen öppnar Hötorget Kvarterskrog och Takservering. Restaurangerna kommer bestå utav ca 125 sittplatser plus uteservering i kvarterskrogen och ca 80 sittplatser samt 400 kvadratmeter ute på terrassen.

Hötorget Kvarterskrog kommer, likt sina systerkrogar, vara öppen från tidig morgon till sen kväll och servera frukost, lunch och middag, alla dagar i veckan och nyckelorden är Generöst, Prestigelöst och med Hjärta. Det kommer byggas en lång bardisk för AW samt ett stort öppet kök man kan sitta och avnjuta sin måltid runt.

Nya restauranger 2021 i Stockholm
Nya restauranger 2021 i Stockholm
 • Adress: Hötorget
 • Kolla in deras webb här.

Restaurang Nold på Biblioteksgatan

Stureplans senaste tillskott är Restaurang Nold på Biblioteksgatan, i restaurang Arnolds gamla lokaler. Just nu är det ”Stängt tills vidare”, bara att hålla tummarna för att de snart kan öppna!

 • Adress: Biblioteksgatan 21
 • Webben hittar ni här.

Fler nya restauranger i Stockholm

Kolla in restaurangerna som öppnade i slutet av 2020 här.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Bästa glöggen 2023 – vi testar 5 olika

Vilken är den bästa glöggen 2023? När man bjuder in till adventsfika vill man såklart bjuda på en...

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...