Lilla Ego – vi testar nobelförrätten och blåbärsdesserten!

Dela inlägget:

I lördags var vi åter på en av mina favoritkrogar i Stockholm – Lilla Ego. I vanlig ordning lång framförhållning då vi var sju personer och vi bokade bord för över tre månaders sedan. Men så värt väntan!

Lokalen och inredningen är identisk från sist vi var här, men desto mer har hänt på menyn. Förrätten med små rårakor med löjrom i en plättlagg är kvar, men i övrigt mycket nytt, bland annat nobelförrätten.

Vi startade med ett glas champagne och till det kom Lilla Egos brödservering in (som de heller inte ändrat sedan de öppnade). Funkar fortfarande och varför ändra ett vinnande koncept?

Lilla Ego

Nobelförrätten på Lilla Ego

Tom Sjöstedt som var ansvarig för maten på årets Nobelmiddag har skapat en variant på den förrätten på menyn på Lilla Ego. Fast nu ”lite godare” än på nobelmiddagen. Den hade jag siktat in mig på redan innan så det blev ett givet val som förrätt.

Lilla Ego

Jordärtskocktsterrine med jordärtskockskräm, rostad spetskålsbuljong, kålrabbiknyten med mera. Så himla gott och verkligen en rätt som det är kul att äta på restaurang, så många moment att det skulle ta en heldag att försöka göra något liknande  hemma!

Att välja en varmrätt på Lilla Ego är inte lätt, allt såg så gott ut! Jag bestämde mig till slut för ”Biff med rotselleri och jalapeno”. Perfekta bitar fin biff, en tunn skiva jalapeno-örtsmör och friterad rotselleri. Grymt bra. Till det ett glas Barbaresco som passade perfekt.

Lilla Ego

Blåbärsdesserten på Lilla Ego

På nobelmiddagen var det Daniel Roos som stod för desserterna medan Tom Sjöstedt stod för maten. På Lilla Ego har kanske inte desserterna varit Lilla Egos starkaste gren, men i lördags åt jag den godaste Lilla-Ego-desserten hittills – Blåbärsdesserten.

I en het skål kommer den in, med varma blåbär i botten, brynt smör, rostade kokosflingor, yuzukräm och små kokostoppar samt iskall blåbärsglass. Missa inte!

Blåbärsdesserten på Lilla Ego

Fullbokat på Lilla Ego?

Har ni inte lika lång framförhållning som vi och vill äta på Lilla Ego i helgen? Det finns alltid drop-in platser vid köket man kan hugga om man är här och köar en stund innan öppning eller om man kommer en vardag veckan innan lönen kommer!

När släpper Lilla Ego bord?

Borden släpps tre månader i förväg. Är man som vi var ett stort sällskap gäller det att vara väldigt snabb med att boka!

Adress: Västmannagatan 69. Webb: Lillaego.com. Prisnivå: Mellan.

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

En dag i Oostende i Flandern – sommarstad vid havet

Mitt första stopp på min pressresa i Flandern var Oostende, en stad vid kusten som är en populär...

Hästräka – en delikatess i Flandern med 500-årig historia

Att fånga hästräkor vid kusten i Belgien har en lång tradition. Numera sker den mesta fångsten med trålare,...

Flanders Finest 2023 – 12 stjärnkockar lagar sina signaturrätter

Flanders Finest 2023 - det är tredje gången som detta matevenemang arrangeras i Flandern - en region i...

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...