Lilla Ego – vi testar nobelförrätten och blåbärsdesserten!

Dela inlägget:

I lördags var vi åter på en av mina favoritkrogar i Stockholm – Lilla Ego. I vanlig ordning lång framförhållning då vi var sju personer och vi bokade bord för över tre månaders sedan. Men så värt väntan!

Lokalen och inredningen är identisk från sist vi var här, men desto mer har hänt på menyn. Förrätten med små rårakor med löjrom i en plättlagg är kvar, men i övrigt mycket nytt, bland annat nobelförrätten.

Vi startade med ett glas champagne och till det kom Lilla Egos brödservering in (som de heller inte ändrat sedan de öppnade). Funkar fortfarande och varför ändra ett vinnande koncept?

Lilla Ego

Nobelförrätten på Lilla Ego

Tom Sjöstedt som var ansvarig för maten på årets Nobelmiddag har skapat en variant på den förrätten på menyn på Lilla Ego. Fast nu ”lite godare” än på nobelmiddagen. Den hade jag siktat in mig på redan innan så det blev ett givet val som förrätt.

Lilla Ego

Jordärtskocktsterrine med jordärtskockskräm, rostad spetskålsbuljong, kålrabbiknyten med mera. Så himla gott och verkligen en rätt som det är kul att äta på restaurang, så många moment att det skulle ta en heldag att försöka göra något liknande  hemma!

Att välja en varmrätt på Lilla Ego är inte lätt, allt såg så gott ut! Jag bestämde mig till slut för ”Biff med rotselleri och jalapeno”. Perfekta bitar fin biff, en tunn skiva jalapeno-örtsmör och friterad rotselleri. Grymt bra. Till det ett glas Barbaresco som passade perfekt.

Lilla Ego

Blåbärsdesserten på Lilla Ego

På nobelmiddagen var det Daniel Roos som stod för desserterna medan Tom Sjöstedt stod för maten. På Lilla Ego har kanske inte desserterna varit Lilla Egos starkaste gren, men i lördags åt jag den godaste Lilla-Ego-desserten hittills – Blåbärsdesserten.

I en het skål kommer den in, med varma blåbär i botten, brynt smör, rostade kokosflingor, yuzukräm och små kokostoppar samt iskall blåbärsglass. Missa inte!

Blåbärsdesserten på Lilla Ego

Fullbokat på Lilla Ego?

Har ni inte lika lång framförhållning som vi och vill äta på Lilla Ego i helgen? Det finns alltid drop-in platser vid köket man kan hugga om man är här och köar en stund innan öppning eller om man kommer en vardag veckan innan lönen kommer!

När släpper Lilla Ego bord?

Borden släpps tre månader i förväg. Är man som vi var ett stort sällskap gäller det att vara väldigt snabb med att boka!

Adress: Västmannagatan 69. Webb: Lillaego.com. Prisnivå: Mellan.

 

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...