Köpa lägenhet i Verbier – tips för dig som vill skaffa ett andra hem i Schweiz

Dela inlägget:

Vi var i Verbier och åkte skidor för snart två år sedan – och är överens om att det var den bästa skidåkningen vi upplevt. Moderna liftar, riktigt bra backar, massor av offpist, ett stort skidsystem och så massor av riktigt bra restauranger både i backen och restauranger nere i byn..

Köpa lägenhet i Verbier

Helt klart en skiddestination vi alla vill tillbaka till – och skulle man önska sig en lägenhet eller hus någonstans i världen för just skidåkning – eller vandring och cykling på sommaren – vore Verbier en perfekt plats.

Köpa lägenhet i Verbier – tips för dig som älskar skidåkningen i Schweiz

Känner du att det är lockande att köpa en lägenhet i Verbier – både för att nyttja själv och hyra ut de veckor ni inte är där? Då är mitt tips att kolla in ABC-realestates site och deras sida med tips om att köpa en fastighet i Verbier. Där hittar ni information och svar på alla frågor man som svensk kan ha om att köpa fastighet i Verbier. Som att man bara får köpa fastighet i en turistort (inte i en större stad), vilka skatter som tillkommer och andra saker som är viktigt att veta innan man köper en fastighet i Verbier.

Vad kostar en lägenhet i Verbier?

Vad kostar då en lägenhet i Verbier? Av de som just nu ligger ute till försäljning hos ABC-realestate kostar den billigaste 290.000 CFH – ca 2.9 MSEk. För det priset får man en liten studio med ett sovrum, med perfekt läge intill huvudliften.

Vill man ha plats för en stor familj med barn och kanske några vänner får man räkna med det tiodubbla – men då får man ett stort penthouse med tre sovrum, stort kök och vardagsrum och en stor balkong i söderläge. Läs mer om det objektet här!

Köpa lägenhet i Verbier

Fördelar med lägenhet kontra hotell

Vi bodde faktiskt i en lägenhet som vi hyrde när vi var i Verbier. Är man en vecka i Alperna hela familjen är detta för oss att föredra. Mycket mer plats än man skulle ha i ett hotellrum, möjlighet att laga en del mat själv och billigare än två hotellrum. Men, om ni hyr (eller köper) en lägenhet i Verbier – kolla upp exakt var den ligger. Det går en skidbuss runt byn, så närhet till närmaste busshållplats är nästan viktigare än närhet till liften!

Varför gillade vi Verbier så mycket?

Vi hade höga förväntningar på Verbier, men det var faktiskt ännu härligare. Ett riktigt stort skidsystem med massor av nedfarter i olika svårighetsgrader . både sådana som passade min lite försiktigare fru och dotter som älskade de röda pisterna – och för mig och sonen som framåt slutet av veckan nästan bara körde off-list i områden nära pisterna, så man kunde ta liften hela vägen upp.

Dessutom var maten på restaurangerna i Verbier verkligen bra. Från mysiga restauranger uppe i backen med stora soliga terrasser, till massa bra restauranger nere i byn. Visst – det är inte billigt här. Runt 200:- för en lunchrätt per person – men bor man i egen lägenhet kan man ju äta både frukost och middag hemma ofta så då blir matkostnaderna inte så höga totalt.

Resa till Verbier

Det går flera direktflyg från Arlanda till Geneve, som är den flygplats som ligger närmast Verbier. Zurich ligger någon timme längre bort med tåg från flygplatsen. Vi tog flyget, som tog knappa tre timmar, men man kan även ta tåg till Geneve, vilket tar ungefär ett dygn och priset för tåget låg faktiskt lägre än flyget de datum vi reste. Tåget skulle vara ok om man kunde åka nonstop och sova på resan, men denna resa har 7-8 byten så tåget kändes inte som ett alternativ riktigt.

Schweiz bästa skidort

Varje år tävlar ett stort antal skidorter i World Ski Awards om prestigefulla pris som årets skidort, årets skidhotell och så vidare. Juryn är en mix av resebyråanställda, privatpersoner och andra som jobbar i branschen. För två år sedan utsågs Verbier till Schweiz bästa skidort för andra året i rad och till Världens bästa skidhotell utsågs hotellet W Verbier som är det mest liftnära hotellet i Verbier.

Läs mer om Verbier

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...