Escape Room på riktigt på Fox in a Box

Dela inlägget:

Escape Room – ett rum där man stängs in och sedan ta sig ut genom att läsa kluriga uppgifter och hitta ledtrådar – ”uppfanns” 2007. Det var i Japan och sedan spred sig dessa över världen, i Europa först i Spanien och sedan vidare till Finland och Sverige. Idag finns flera olika aktörer i Stockholm och en av de största är Fox in a Box,. som nyligen flyttade till större lokaler på Sveavågen.

Escape Room på riktigt på Fox in a Box – i nya lokaler

Jag var med mina syskon på Fox in a Box för några år sedan och körde då Tesla’s mystery – ett rum som kretsar kring Nikola Tesla som dog 1943 i det berömda New Yorker Hotel, i rum 3327, där man ska hitta Tesla’s sista uppfinning Men man har bara 60 minuter på sig….

Tesla’s mystery finns kvar i de nya, ännu större lokalerna – där man kan ta en fika på entréplan innan man går en trappa ner till sitt spel.

Escape Room på riktigt

Denna gång hade vi bokat ”Mastermind” som är deras senaste spel. Till skillnad från de flesta tidigare spel vi kört var detta en modern variant, med instruktioner på en surfplatta och mycket teknik som var nycklar till att lösa uppdraget – att komma in i ett kassaskåp fullt med diamanter!

Escape Room på riktigt
Escape Room på riktigt

Helt klart knepigt, men med några ledtrådar från spelledaren lyckades vi lösa uppdraget på 53 minuter och kom ut med miljoner i Diamanter!

Superkul grej att göra med ett gäng kompisar, innan vi fortsatte till Restaurang Art för middag!

Escape Room – filmen!

Jag som älskar dessa Escape Rooms hyrde efter detta spel filmen ”Escape Room” – ettan. Man får nog ut klart mer av denna film om man upplev ett spännande Escape Room – då man förstår mer hur huvudpersonerna tänker när de desperat letar ledtrådar för att överleva. Så ett hett tips är att kolla in denna film efter ni spelat nästa escape room!

Besöket gjorde vi i samarbete med Fox in a Box – åsikter och tankar som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...