Bästa sättet att resa till Verbier

Dela inlägget:

Verbier – utsedd till Schweiz bästa skidort och en dröm för lite mer avancerade åkare! Men vad är de bästa sättet att resa till Verbier? Det tog vi såklart reda på innan vi bokade våra biljetter och så här gör ni!

Flyg eller tåg till Geneve

Det går massor med direktflyg från Arlanda till Geneve, som är den flygplats som ligger närmast Verbier. (Zurich ligger någon timme längre bort med tåg från flygplatsen). Vi tog flyget, som tog knappt tre timmar, men man kan även ta tåg till Geneve, vilket tar ungefär ett dygn och priset för tåget låg faktiskt lägre än flyget de datum vi reste. Det skulle vara ok om man kunde åka nonstop och sova på resan, men denna resa har 7-8 byten så tåget kändes inte som ett alternativ riktigt.

tåg till Geneve

Vi flög med Easyjet dit och Swiss hem. Med egen underhållning, brusreducerande hörlurar och matsäck var det ingen märkbar skillnad på dessa två flygbolag – det ingår ingenting i priset varken på Easyjet eller Swiss. På Easyjet kostade skidorna runt 400:- extra per person, på Swiss ingick skidor i bagaget, men inte om man hade den billigaste biljettypen, så slutpriset blev ungefär detsamma – runt 2.500:- per person enkel resa. Vi var dock sena med att boka flyg, hade vi gjort det ett par månader innan låg priset klart lägre.

Bästa sättet att resa till Verbier

Tips: Se till att ha lite Schweizerfranc kontant så ni kan lägga in pant för att få loss en vagn att dra bagaget på. Det hade inte vi och det var rätt jobbigt att konka på alla våra skidor och pjäxor genom flygplatsen ner till tågperrongen!

Tåg från Geneves flygplats till La Chable

Schweiz har ett riktigt bra, välutbyggt och punktligt tågnät. Det går ett vanligt tåg från Geneves flygplats som man tar Martigny, där man byter mot ett annat tåg till La Chable. det är en riktigt vacker resa där man halva sträckan åker längs med sjön Leman, med vingårdar på andra sidan tåget. Tips är att sitta på höger sida av tåget från Geneve för utsikten mot sjön! Dock finns ingen servering på tåget. Hela resan tar runt 2 timmar och 20 minuter.

Bästa sättet att resa till Verbier
Bästa sättet att resa till Verbier
Bästa sättet att resa till Verbier

Från La Chable är det en kvart till Verbier, antingen med lokalbuss som stannar mitt i Verbier eller med taxi. En liten slingrig väg som går 1500 höjdmeter upp, med en vacker utsikt!

Bästa sättet att resa till Verbier

Sådär: Det bästa sättet att resa till Verbier serverat! Man kan såklart även hyra en bil i Geneve och ta till Verbier, men det är lite poänglöst när tåget funkar så bra och i själva Verbier går det massor med shuttlebussar till backen som man åker gratis med, så där har man ingen nytta av en bil.

Läs mer om Verbier

2 kommentarer

 1. tack för tips angående transfer, Finns taxi i Le cahble eller måste man förboka? Funkar kanske lika enkelt att tabussen?

  kommer med två tonåringar och vill gärna ha det enkelt

  • Hej,

   Oj, bra fråga ang taxi. Vi hade inte förbokat, men det kan ju skilja väldigt mycket beroende på när man kommer. Så kanske säkrast att förboka!

   Så härligt att ni ska dit, vi älskade Verbier!

   Trevlig resa!

   Vänliga hälsningar Christian

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...