Järvsö Skills Park – ny cykelpark för pump tracks mitt i Järvsö

Dela inlägget:

Järvsö satsar inte bara på att bli Sveriges utan Europas främsta cykeldestination. Sedan tio år finns downhillcykling (som ni kan läsa mer om här) och antal cyklister som kommer till Järvsö ökar för varje år. Just nu färdigställs dessutom långa MTB-spår i skogarna som ska vara klara i Juli 2020 och förra året invigdes Järvsö Skills Park – en ny cykelpark med bland annat en bana för pump tracks – mitt i Järvsö – ett stenkast från downhillbackens fot.

Järvsö Skills Park

 I Järvsö Skills Park hölls Red Bull Pump Track World Championship förra året och det var såklart givet att vi skulle göra ett besök här när vi var i Järvsö. Sonen som älskar att cykla har bland annat testat liknande BMX-banor på Leksand sommarland, men detta var helt klart i en annan klass.

Dual Pump Track i Järvsö Skills Park

På Järvsös Dual Pump Track finns två identiska banor, där man kan tävla mot varandra. Man kan cykla på vad man vill, från små BMX-cyklar till fullfjädrade mountainbikes eller downhillcyklar, På Järvsö Bergscykelpark kan man även hyra speciella Pump-Tracks cyklar.

Järvsö Skills Park
Järvsö Skills Park

Fler banor är på gång i Järvsö Skills Park

Man har nu nästan klart med finansiering för att fortsätta bygga ut Järvsö Skills Park. I planen framåt finns ett dirt-område med 4 olika hopplinjer med olika svårighetsgrad, ett teknikområde där man kan träna balans och teknik och en pump track med bowl. Skissbilder nedan på hur det kan komma att se ut!

Så kul med en ort som verkligen satsat på cykling, hit kommer vi absolut på åka tillbaka! Läs mer om Järvsö Skills Park här.

Downhill i Järvsö Bergscykel Park

Mer sugen på att åka nedför ett brant berg än på en bana? Kolla då in detta reportage om Downhill i Järvsö Bergscykel Park. Eller den korta filmen nedan!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...