Leksand Sommarland – Vattenland med extra allt!

Dela inlägget:

Leksand Sommarland öppnade 1984 och bröderna Nobelius som grundade parken gjorde det efter att ha blivit inspirerade av Fårup Sommarland i Danmark. Till skillnad från andra nöjesparker i Sverige vid den tiden var Fårup en stor lekpark där man även kunde bada och åka karuseller. När Leksand Sommarland öppnade fanns ett tjugotal studsmattor, några roddbåtar och en kiosk. Parken blev större och fick fler attraktioner för varje år och idag finns en mängd olika saker att göra i parken, från lekplatser, studsmattor och höghöjdsbanor till vattenrutschbanor och go-cart.

Leksand Sommarland på 55 sekunder – kortfilm!

Nyhet på Leksand Sommarland 2017 – Wipeout Siljan

Förra året var det Zipline som var nyheten för året och i år det Wipeout Siljan som är den stora nyheten. Det är en uppblåsbar hinderbana som är placerad i Siljan precis vid parken, där man tar sig runt via armgång, balanserandes på vingliga smala passager eller hoppar över hinder. Missar man hamnar man i vattnet!

Leksand Sommarland Wipeout Siljan Leksand Sommarland Wipeout Siljan Leksand Sommarland Wipeout Siljan Leksand Sommarland Wipeout Siljan

Favoriter på Leksand Sommarland

Vi har varit på Leksand Sommarland flera gånger tidigare och jag skrev om förra årets besök här. Förutom Wipeout Siljan som i år direkt blev en stor favorit hos barnen gick vi nu till de attraktioner vi gillade bäst förra året; Studsmattorna, lasergame, klätteväggen och såklart alla vattenrutschbanor och hopptornet!

Leksand Sommarland Leksand Sommarland Leksand Sommarland Leksand Sommarland Leksand Sommarland Leksand Sommarland Leksand Sommarland

Vad ingår i entrén på Leksand Sommarland?

När man löst entré till parken (350:- per person över 1 meter) ingår nästan allt. Studsmattor, go-cart, lasergame, klättervägg, ringar för vattenrutschbana – ja till och med skott för luftgevärskytte. Det enda som kostar extra är Zipline (70:- per person).

Sex tips inför besöket på Leksand Sommarland

  • Köp biljetterna i förväg så tar ni en expresskö in i parken. Det kan ni även göra på väg till parken – man kan visa upp biljetten i mobilen.
  • Längst köer kan det bli vid go-cart – gå dit direkt på morgonen när parken öppnar.
  • Parkering vid parken kostar 40:-. Man kan betala både kontant och med Swish.
  • Tar ni med egen picnic, handdukar, filtar etc som ni inte orkar bära runt kan man hyra en skrinda för 50:- vid entrén.
  • Är det någon i sällskapet som hatar att leka och bara vill softa med en bok hela dagen? Hyr en solsäng (20:-).
  • Hann ni inte med allt ni ville under en dag? Då kan man köpa en extra dag för 150:- vid utgången.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...