Järvsö Downhill – en Sveriges bästa bike parks

Dela inlägget:

Järvsö Downhill är en av Sveriges bästa bike parks, som vi var på första gången för två år sedan. I år öppnade det flera nya cross-countryleder i Järvsö som vi testade den första dagen när vi kom till Järvsö denna sommar, men dag två var det åter dags för downhill i Järvsö som vår 14-åriga son och hans kusin älskar.

Nu är de ännu mer vana- och våghalsigare än sist – jag nästan mer försiktig än förra gången vi var här och inser mer och mer att cross country ännu mer är min grej.. Men alla hade vi en fantastisk dag – och vi upptäckte en ny härlig bar på toppen av berget! Som en bonus anslöt en god vän och hans söner till Järvsö dagen vi körde Downhill.

Järvsö Downhill

Denna gång hade vi koll på hur allting funkar. Cyklar och utrustning hade vi förbokat och vi var fullt utrustade på nolltid vid liften som tog oss upp till toppen av berget,

Järvsö Downhill
Järvsö Downhill
Järvsö Downhill

Samma härliga vy från toppen och därifrån en mix av gröna, blåa, röda och svarta leder i olika svårighetsgrader för att ta sig ner. Många leder kunder vi åka ihop – där barnen tog fart och hoppade – medan jag bromsade in lite då och då och mer rullade över de hopp som fanns.

Sedan blev de modigare och testade de röda lederna och klarade dem galant – till och med ett drop på en svart backe – imponerande.

Järvsö Downhill

Det gäller att våga satsa och rulla över och nedför och över stora hinder som stenar – tvekar man och bromsar för mycket är det lätt att man ramlar. Men denna dag klarade vi oss alla från skador.

Lunch på Cykelbistron

Downhillcyklarna är perfekta att köra nedför med, men de är sega att cykla med på vanlig väg. Så det var perfekt att ta lunch nära – i backen på cykelbistron som ligger vid liften. En bra salladsbuffé och vällagad dagens rätt, sedan gav vi oss upp på berget igen.

Lunch på Cykelbistron

After bike uppe i backen

Efter vi fortsatt cykla fram till 15-tiden tog vi en glass- och ölpaus på en bar uppe på berget, som låg intill en av de blåa lederna där vi kunde kolla in alla cyklister som passerade, Det var så skönt där i solen att jag och min kompis satt kvar medan barnen fortsatte att åka fram till liftarna stängde klockan 16.

Vi tog sedan en sista åktur ner, tvättade cyklarna och lämnade tillbaka all utrustning. Nöjda och glada, men ordentligt möra i kroppen och i händerna! Gillar man skidåkning i brantare pister och att cykla är downhill verkligen en perfekt sommaraktivitet!

Alla detaljer om priser etc hittar ni i detta reportage eller på Järvsö Bergcykelpark’s hemsida här.

Läs mer om saker att göra i Järvsö med omgivningar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...