Järvsö Crêperie – krispiga matiga galettes och söta crepes.

Dela inlägget:

Järvsö Crêperie ligger mitt i Järvsö och startade för tio år sedan som ett litet hål i väggen. Det blev en succé och idag är det en av Järvsös absolut populäraste restauranger. – med en stor uteservering, egen grönsaksodling och en butik.

Här åt vi lunch vår första dag i Järvsö efter ett kul pass cykling i de nya cross-countrylederna – och kunde med gott samvete hugga in på lite av deras fantastiska galettes och crepes.

Sommarmenyn på Järvsö Crêperie

På menyn finns galettes och crepes. Nio olika galettes finns att välja på – krispiga, tunna naturligt glutenfria botevetpannkakor med läckra fyllningar. Vi tog en ”Norrland” – deras mest populära galette fylld med kokt potatis, brynt smör, stekt, rökt och rimmat fläsk – toppat med rårörda lingon. Som en fransk variant av raggmunk – men mycket godare!

Vi delade även på en ”Västerbotten” – med västerbottenost, vitlöksfräst grönål, creme fraiche och citronolja. Även denna riktigt god – och fräschare med mycket syra. Så det var perfekt att dela på dessa två! Priset ligger runt 190:- för en galette.

Crepes på Järvsö Crêperie

Crepes är de söta delarna på menyn, fyllda med godsaker som nutella,, strösocker och citron eller hallonkräm. Vi delade på en ”kola”, fylld med hemkokt kolakräm, toppad med strösocker och en kula vaniljglass. Ja, ni hör – detta var så läckert!

Vi tog även in deras mest populära crepe som var ännu vassare – ”Lyxig jordgubb” fylld med vit choklad, toppad med svenska jordgubbar och vanliljglass. Fantastisk! Crepsen kostade mellan 96-130:-.

Crepes på Järvsö Crêperie

Egen odling och lokala leverantörer

Man odlar mycket av grönsakerna och blommorna som man dekorerar crêpesen med själva – och det man inte odlar själva köper man in från lokala leverantörer. Som exempelvis must från Järvsö Musteri.

Missa inte ett besök på Järvsö Crêperie när ni kommer till Järvsö. Så läckert! Drop in på luncherna – på kvällarna kan det vara smart att boka bord! Läs mer på deras egen webbsida här.

Järvsö Crêperie – nu även i backen på vintern

Järvsö Crêperie har även en restaurang i backen som är öppen under skidsäsongen. I samma byggnad finns även en svit som är öppen året om.

Svit mitt i backen

Läs mer om saker att göra i Järvsö med omgivningar

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...