Christmas Staycation på Näsby Slott

Jag och min fru älskar att åka iväg på små staycations och nu när våra tonåringar gärna är ensamma en natt blir det allt oftare. Så när vi blev inbjudna att testa en ”Christmas Staycation” på Näsby Slott tackade vi såklart ja! Vi var på Näsby Slott 2019 på ett event när det nyöppnade efter en totalrenovering och tänkte att hit måste vi åka tillbaka och bo – så det var perfekt att göra det nu!

Christmas Staycation på Näsby Slott

Näsby Slott ligger intill Näsbyviken i Täby och när vi kom fram var det redan mörkt. Vi gick in i den pampiga huvudbyggnaden och checkade in och gick sedan till vårt rum som låg i den Södra Flygeln

Rummen på Näsby Slott

Södra Flygeln är ett 40-talshus i tegel som verkligen inte påminner om ett slott på utsidan. Men inuti är det totalrenoverat och verkligen en klassisk lyxig hotellkänsla. Vi bodde i ett snyggt rum med pastelliga färger, trägolv och en stor mjuk dubbelsäng. Fräscht, stort helkaklat badrum med dusch.

Christmas Staycation på Näsby Slott
Christmas Staycation på Näsby Slott

Relax med bastu och bubbelbad på Näsby Slott

Relaxavdelningen ligger i källaren i samma byggnad som hotellrummen, så hit kunde vi enkelt ta hissen ner. Så snyggt! Här nere fanns bastu och bubbelbad samt både sittgrupper och vilstolar om man vill tillbringa flera timmar här nere. Det finna också ett stort gym. Här nere skulle vi gärna stannat längre – men vi hade en tid att passa. i matsalen!

Relax med bastu och bubbelbad på Näsby Slott
Relax med bastu och bubbelbad på Näsby Slott
Relax med bastu och bubbelbad på Näsby Slott

Julinspirerad middag i matsalen på Näsby Slott

Vi gick tillbaka till den vackra huvudbyggnaden och matsalen. Här på Näsby Slott har man inte julbord, utan en Julinspirerad 3-rättersmiddag som ingår i Christmas Staycation-paketet. Lagom att starta med innan man ger sig på ett helt julbord!

Till förrätt fick vi en liten bordsbuffé med sill! Senapssill med honung och whiskey, lök- och gransill, sill med citrongräs, lime & vanilj, sotad och gravad lax med senapsfrön, forellrom, dill & pepparrot, västerbottenost och ötslungad potatis. Så gott – sill är ju för mig bland det godaste på julbordet!

Varrmrätten var en ballotine på Svensk gårdskalkon med majsbröd, pumpa, grönkålchips med bacon, hasselnötter, tranbär, kål & gräddsås. Detta var riktigt gott – med massor av mustiga julsmaker.

Men godast på denna meny var desserten – Ett tunt lager risgrynspudding som spegel på en tallrik med riven vit choklad, apelsin, lingon, mandel & en kula helt ljuvlig pepparkaksglass. Ännu mer julsmaker här och man hade lyckats att inte få rätten precis lagom söt. Riktigt bra!

Julinspirerad middag i matsalen på Näsby Slott

Efter middagen fortsatte vi till salongen, där vi kunde förse oss med kaffe och hemgjorda praliner och sätta oss i deras vackra vardagsrum.

Frukost på Näsby Slott

Frukosten åt vi i samma fina matsal som middagen dagen innan. Här fanns allt jag gillar på en svensk hotellfrukost. Saftigt mörkt bröd, leverpastej och saltgurka. Perfekt löskokta ägg. Juicer och ingefärsshot. Yoghurt med hemgjord granola och bär.. Ja, det fanns till och med nystekta pannkakor som blev en andra frukost!

Mätta och nöjda checkade vi sen ut och åkte tillbaka till stan. Näsby Slott – helt klart ett ställe vi kan rekommendera att ta en staycation på om ni gillar god mat och vill ha tillgång till bastu och bubbelbad!

Detaljer om Christmas Staycation:

Finns fram från nu fram till 16 december, Pris för 2 personer är runt 3.500:- inkl välkomstbubbel, 3-rättersmiddag, kaffe och praliner, dubbelrum och frukost. Men staycations utan jultema kan man såklart ta här året runt!

Relax ingår för hotellgäster – men tips är att boka plats innan ni kommer – de tar bara in 8-10 personer åt gången. Läs mer på Näsby Slotts hemsida här.

Vistelsen gjorde vi samarbete med Näsby Slott – tankar och åsikter som alltid mina egna

Läs om fler slottsstaycations

2 kommentarer

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...