Staycation på Ulfsunda Slott – Sparkling Getaway i Guldsviten 

Dela inlägget:

I fredags eftermiddag tog vi bilen till Bromma, för en staycation på anrika Ulfsunda Slott som ligger precis vid Mälaren. Ulfsunda slott byggdes för snart 400 år sedan och är idag ett hotell med 54 unikt inredda rum, de flesta i en av de två stora flyglarna. I Huvudbyggnaden finns restaurang, fest- och konferenslokaler. Hotellet är inramat av en vacker trädgård och har en stor innergård med flera soffgrupper.

Staycation på Ulfsunda Slott
Staycation på Ulfsunda Slott

Guldsviten på Ulfsunda Slott

Alla rum på Ulfsunda Slott är unika och vi hade fått rum 211 – guldsviten. Ett rum en trappa upp i den västra flygeln.

Staycation på Ulfsunda Slott Guldsviten

Denna rymliga svit var ett av de finaste rum jag bott på i Sverige. Luftigt, med synliga takbjälkar. En stor dubbelsäng med fluffiga kuddar, ett skrivbord och en lounge-del med TV och stora fåtöljer. Ett stort fönster där man kunde skymta Mälaren mellan träden. Ett stort badkar på tassar var en del av den öppna planlösningen, med en lyxig guldkran. Bakom det ett stort badrum med dubbla handfat och dusch. Såklart minibar, strykjärn och alla andra saker man förväntar sig i en svit!

Promenad kring Lillsjön

Ulfsunda Slott ligger inramat av vatten på bägge sidor. Mest promenadvänlig var turen kring Lillsjön, som vi gick till när vi kollat in rummet. Här finns bland badbrygga och utomhusgym – om man vill aktivera sig mer än bara en lugn promenad.

Bubbel på slottsgården

Efter promenaden beställde vi in ett glas champagne (som ingick i vårt ”Sparkling Getaway”- paket). Ett perfekt kylt glas Ayala – och satte oss på den mysiga slottsgården en stund innan middagen.

Staycation på Ulfsunda Slott Guldsviten

Middag på Ulfsunda Slott

I vårt paket ingick en 4-rättersmiddag som serverades inne i huvudbyggnaden, i ett av de mindre rummen som matsalen är uppdelad i.

Middag på Ulfsunda Slott

Vi fortsatte med bubbel till den första serveringen som var bröd. Fyra sorter, från krispigt knäcke till nybakade små sirapslimpor och surdegsbröd. Jag skippar oftast bröd numera, men när det är så här gott är det värt att äta! Till brödet ett brynt smör och en assiett med syrad grädde och stenbitsrom att doppa brödet i.

Middag på Ulfsunda Slott

Nästa servering var inlagd vit sparris, med en fluffig smörsås, picklade krusbär, ett tunt crisp och dill. Så somrig och fräsch rätt.

Vi bytte till rött vin till varmrätten – lammbog – som lågtempats över natten, bränts av för en krispig yta och serverades med en palsternackscreme, rödvinssås och vilda örter. Även denna riktigt fräsch – supermört och gott kött.

Desserten var en getmjölkssorbet med tunna skivor rabarber, endiv och en flädersky. Till den en mandelkaka med mascarponekräm.

Vällagad, god och fräsch kan man sammanfatta denna meny – och trevlig personal som serverade.

Mätta och belåtna hade vi bara några meter tillbaka till vår svit för kvällsbad i vårt stora badkar och chill på rummet.

Det finns också en stor lounge i hotellet man kan hänga i om man är ett gäng som åker hit och vill umgås innan eller efter middagen!

Frukost på Ulfsunda Slott

Jag kör normalt periodisk fasta – och hoppar oftast över frukosten. Men när vi bor på hotell gör jag ofta undantag och detta var verkligen en frukost där det var värt att skippa principerna. En boutiquehotellskänsla med en liten buffé med små uppläggningsfat som de fyllde på hela tiden.

Frukost på Ulfsunda Slott

Flera sorters nybakad bröd, massor av goda pålägg. Ägg, bacon och rostade grönsaker. Havregrynsgröt, fil och müsli, färsk frukt. Och både juicer och ingefärsshots. Känslan av ett litet hotell förstärkes av att man åt även frukosten i någon av de mindre matsalarna.

Frukost på Ulfsunda Slott

Konst på Ulfsunda Slott

Man har löpande utställningar på hotellet. Just när vi var här var det broderikonstnären Karin Derland’s fina broderade talor som man kunde kolla in i bland annat matsalarna.

Fler saker att göra på Ulfsunda Slott

Det finns en badbrygga vid vattnet på framsidan av slottet – där finns en bastu som är öppen på sommaren. Det finns även ett spa där man kan boka behandlingar.

Sammantaget om Staycation på Ulfsunda Slott

Så nära stan, men ändå ett fint miljöombyte och härligt med Mälaren så nära. Superfina rum, trevlig personal och en god middag, där det som stack ut var det nybakade brödet och genomgående friska smaker i hela menyn – från ättiksinlagd sparris till syrlig rabarber. Och klart prisvärt. Sparkling Getaway kostar från 3.000:- för två personer. Då ingår rum, ett glas champagne innan middagen, fyrarättersmeny och frukost.

Denna Staycation gjorde vi i samarbete med Ulfsunda Slott – tankar och åsikter som alltid mina egna

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...