Lyxig staycation på Ulfsunda Slott

Dela inlägget:

För exakt ett år sedan åkte jag och min fru på Staycation till Ulfsunda Slott, som ligger vid mälaren strax utanför Stockholms City. Vi älskade detta hotell och speciellt maten var riktigt bra. Så när vi planerade en lyxig staycation i Stockholm var det ett enkelt val att återvända hit!

Lyxig staycation på Ulfsunda Slott
Lyxig staycation på Ulfsunda Slott

54 unikt inredda rum på Ulfsunda Slott

Sist vi bodde här var det i Guldsviten – ett av de 54 unikt inredda rummen på Ulfsunda Slott. Denna gång fick vi ett superiourrum som hade namnet ”kvinnligt”, som gick i starka färger som rött och grönt och stora tavlor av kvinnor med stark personlighet på väggarna. Riktigt snyggt och mysigt!

Lyxig staycation på Ulfsunda Slott

Fint badrum med badkar på tassar som min fru njöt av senare på kvällen. För efter vi checkat in stannade vi inte på rummet utan fortsatte till bastuflotten som ligger förtöjd i mälaren nedanför hotellet.

Bastuflotte på Ulfsunda Slott

Här hade vi två timmar privat tid i den stora vedeldade bastun och vi passade såklart på att svalka oss i vattnet som nu var riktigt behagligt, säkert 12-13 grader.

Bastuflotte på Ulfsunda Slott
Bastuflotte på Ulfsunda Slott

Strålande sol, bastu, svalkande bad och så en kall öl jag tog med från hotellrummets minibar. Jag kan inte tänka mig en bättre start på en staycation!

Champagne på slottsgården

I vårt staycationpaket ingick även ett glas champagne som vi avnjöt i eftermiddagssolen på slottsgården när vi bastat klart. Gillar man champagne har de flera olika sorter på glas och arrangerar även champagneprovningar vissa dagar!

Champagne på slottsgården

Fyraättersmiddag med vinpaket

Vi fortsatte in i matsalen för en fyraättersmiddag som jag beställde ett matchande vinpaketet till. Min fru som dricker klart mindre än mig skippade det och fortsatte smutta på champagnen vi tog med in!

Staycation i Stockholm på Ulfsunda Slott

Sist vi var här var maten riktigt bra, men det var faktiskt snäppet bättre denna gång. Första rätten var mer som en snack man tog i två tuggor – en savoykålstaco med hummer, våräpple och sotad avokado. Superfräsch och god.

Nästa rätt var vit sparris med rabarber, habanero och spritärta och en riktig god asiatisk bujlong. Helt perfekt matching med vinet!

Varmrätten var en generös portion perfekt stekt lammfilé som serverades med grön sparris, späd broccoli och rödvinssås. Till det rött vin som även det passade fint.

Desserten var en liten taco av mördeg fylld med jordgubbsbavaroaise och färska bär. Till den ett svagt mousserande dessertvin.

Snyggt, vällagat och riktigt gott. Hit kan jag verkligen rekommendera att åka för en middag – även om ni inte bor på hotellet.

Morgondopp

Nästa morgon startade jag med ett morgondopp, där jag gick rakt från sängen ner till vattnet. Älskar att starta dagen så – bodde jag så här nära vattnet skulle jag ta ett morgondopp varje dag – året runt!

Staycation i Stockholm på Ulfsunda Slott

Frukost på Ulfsunda Slott

Sen hämtade jag upp min fru som skippade morgondoppet och vi gick för att äta frukost. Även den är riktigt bra, med krispigt bacon, fluffig äggröra, färsk frukt och nybakat bröd. Det lockade lite att sitta ute, men vi åt inne och tog sedan en andra frukost med en croissant och kaffe ute på slottsgården i solen.

Vi hade ingen brådska hem, för sonen var på candbollscup hela helgen och dottern hade haft tjejmiddag hemma hos oss med kompisar som sov över, så vi satt länge ute i solen och läste helgbilagorna till alla morgontidningar. (Ja, det var en av anledningarna till att vi passade på att åka på denna staycation – att sonen var bortrest och dottern gärna ville ha middag utan oss hemma!).

Fler saker att göra vid Ulfsunda Slott

Man kan gå runt slottsviken (som vi badade i). En fin promenad som tar ca 45 minuter och det gjorde vi sist vi bodde här.

Fler saker att göra vid Ulfsunda Slott

Denna lyxiga staycation på Ulfsunda Slott kan jag klart rekommendera. Det paket vi hade kallas ”Sparkling Getaway + Sauna” och kostar från 3.200:- för två personer. Då ingår rum, bastun, ett glas champagne och en fyrarättersmeny. Vinpaket till maten kostade 445:-.

Fler tips på Staycation i Stockholm

Fler tips på Staycation i Stockholm

Besöket gjorde vi i samarbete med Ulfsunda Slott. Tankar och åsikter som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...