Matochresebloggen
Restaurang La Giraff
Restauranger Restauranger i Stockholm

Restaurang La Girafe på Kungsholmen – med ny kökschef och ny inredning

Restaurang La Girafe på Kungsholmen öppnade för drygt två år sedan på Flemminggatan. En ambitiös kvarterskrog som drivs av Pontus Frithiof & Thomas Dahlstedt. De gjorde nyligen en uppdatering av inredningen – för en mer mysig och ombonad känsla.. Dessutom en ny kökschef – Michelle Broman-Ek och en ny meny. Hög tid för ett nytt besök på Restaurang La Girafe – och i fredags gick jag dit med en god vän.

Restaurang La Girafe

Redan innan man går in på restaurangen kan man se exempel på ny konst som hänger i de stora fönstren – som år upplyst och ser identisk ut även inne i restaurangen. Väl inne är det mesta sig likt, men nu med nya stora taklampor, mer gröna växter och ett stort högt community-bord mitt i lokalen.

Menyn på Restaurang La Girafe

Vi startade med ett glas av husets champagne – Billecart-Salmon – medan vi kikade på menyn. Så mycket gott – och vi fick tips av servitrisen att förrätterna var ganska små – och passade att dela på.

Så vi tog in tre olika. En sashimi på hamachi som hade en väldigt intressant smak av havtorn och ponzu – så otippad och god kombo. Vi tog även en av de stående förrätterna sedan tidigare – nems. Små, frasiga vietnamesiska vårrullar fyllda med scampi, fläskfärs som serverades i kripsiga salladsblad med mynta och koriander. Till det en sötsyrlig fisksås. Så läckert. Men godast av de tre var nog råbiffen, som kom in i två varianter. En med rouille och pistagenöt. Den andra med anklever och tryffelkräm och syltade krusbär. En klassisk Pontus Frithiof-rätt där man gått all in – underbara råbiffar!

Förrätter på Restaurang La Giraff

Jag tog sedan deras steak minute på flapsteak med örtbakad tomat, pommers frites och bearnaise, med ett glas rött till för den optimala franska känslan. Perfekt stekt kött och krispiga pommes, Min vän tog deras havsaborre med kronärtskocka och krondill som faktiskt var snäppet vassare – supergod.

Såklart passade vi även på att testa en varsin dessert att dela på. Tiramissu “a la minute” var en fluffig tiramissu – långt från de klassiska kompakta italienska varianterna. Husets marränggsviss var även det en luftig rätt med både seg och krispig maräng, där servitrisen hällde över chokladsås vid bordet tills man sa stopp!

En riktigt god middag – precis som sist vi var på Restaurang La Girafe. Men nu ännu mysigare. Som kravterskrog klart humana priser. Förrätter mellan 135-175:-. Varmrätterna vi tog kostade 175:-/185:-. Desserterna 125:-.

Kolla in menyn och läs mer på deras webbsida här!

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar